Felkészülés: kikapott emírségekbeli ellenfelétől a Haladás

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 09:04
null
Lencse László góljával még vezetett, de végül kikapott emírségekbeli ellenfelétől a Haladás (Fotó: haladas.hu)
Zárt kapuk mögött vívott felkészülési mérkőzést az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő hatszoros bajnok Sardzsa FC ellen a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás. A Vas megyeiek úgy kaptak ki 5–1-re, hogy a Nyíregyháza ellen 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzés kezdőcsapatából senki nem lépett pályára.

A klub honlapjának beszámolója szerint Németh Szabolcs vezetőedző az elmúlt időszakban kevesebb játéklehetőséget kapó játékosoknak, valamint a sérülésből visszatérőknek szavazott bizalmat, míg az Ausztriában edzőtáborozó hatszoros bajnok és nyolcszoros kupagyőztes Sardzsa színeiben pályára lépett a korábban az angol Evertonban és az ukrán Sahtar Doneckben is játszó 14-szeres brazil válogatott Bernard is.

Ennek ellenére a Haladás az első félidő derekán megszerezte a vezetést, amikor Lencse László harcolt ki és értékesített egy büntetőt, de a szünet előtt góllá érett az emírségekbeli rivális fölénye és egyenlített, majd a fordulás után még négy gólt szerezve végül 5–1-re múlta felül a tartalékosan felálló szombathelyieket.

Felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás–Sardzsa FC (Egyesült Arab Emírségek) 1–5 (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik