Felkészülés: a DAC négy gólt szerzett a Haladás ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 19:11
null
A sárga mezben játszó DAC 0–1-ről fordított a Haladás ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonal július végi rajtájra készülő DAC a harmadik nyári felkészülési meccsén, az első hazai találkozóján 4–2-re győzött az NB II-es Haladás ellen. 

 

A dunaszerdahelyi edzőközpontban ellátogatott Michal Hipp is, aki 2017 novemberétől egy évig volt a Szombathelyi Haladás vezetőedzője.

,,A csapat összetétele már egészen más. Követem a Haladás szereplését, remélem, jó idény vár a csapatra” – jegyezte meg mosolyogva a Nemzeti Sportnak az 58 éves mester.

Az Eb után még a szabadságát töltő Schäfer András nevelőklubjaellen csak két olyan játékos kezdett a DAC-ban, aki szerdán a Ferencváros ellen 1–0-ra elveszített is a kezdő tizenegyben volt. Olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik az előző két felkészülési meccsen kevesebb percet töltöttek a pályán.

A találkozót jobban kezdte a szombathelyi együttes, amely a 18. percben Tóth Milán góljával vezetett. A vendégek csak ötven másodpercig örülhettek, amikor Martin Rymarenko erősen a kapu elé küldte a labdát, és Verpecz István a saját kapujába ütötte. Az aktívabb hazai csapat a 36. percben egy jobb oldali támadás után Ion Nicolaescu találatával átvette a vezetést.

A szimpatikusan játszó Haladás egy óra után kihasználta a hazai védelem megingását, és Horváth Rajmund révén kiegyenlített. Sőt nemsokára Horváth lábában volt a vendégvezetés is, de óriási helyzetben lövés helyett rosszul passzolt. A másik oldalon viszont Taiwo és Fábry összjátéka után Marko Divkovic ismét megszerezte a vezetést a DAC-nak. Az utolsó szó Andrija Balicé volt, aki a 80. percben biztosan értékesítette a büntetőt. A Dunaszerdahely legközelebb pénteken a Vasast fogadja.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC (szlovákiai)–Haladás 4–2 (2–1)

Gólszerző: Verpecz (19. – öngól), Nicolaescu (36.), Divkovic (66.), Balic (80. – 11-esből), ill. Tóth M. (18.), Horváth R. (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik