Évforduló: a Paksi FC-vel és legendás trióval ünnepel a Kecskéd

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 13:23
null
Szombaton lesz 75 éves a Kecskéd
Megalakulásának 75. évfordulóján egész napos program várja a Komárom–Esztergom megyei csapat szurkolóit és az érdeklődőket, a gálameccsen az NB I hatodik helyezettje lép pályára.

Június 18-án, szombaton ünnepli 75. születésnapját a Komárom–Esztergom megyei I. osztályban szereplő Kecskéd KSK, a jeles évfordulóra tartalmas rendezvénysorozattal készül a klub.

Délelőtt féltizenegykorkezdődik a program az új öltözőnk átadási ünnepségével, amelyen közreműködik és beszédet mondDr. Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője– mondta a nemzetisport.hu-nak Szabados Szabolcs, a Kecskéd KSK elnöke.– A nap során lesznek U7-es, U9-es, U11-es és U13-as korosztályos tornák, öregfiúk-mérkőzést játszunk a közeli Vértessomló csapatával, amellyel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, lesz óriáscsúszda, ugrálóvár a gyerekeknek, este retro buli. A nap fő eseményéretizenegyórától kerül sor, amikor gálamérkőzést játszunk az NB I-es Paksi FC-vel. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy az élvonalbeli csapat, elfogadta a meghívásunkat, mindannyian egyetértettünk abban, hogy őket szeretnénk meghívni, hiszen mindenkinek szimpatikus a csapat a látványos támadójátéka miatt, és azért, mert csak magyar futballistái vannak, náluk játszik a gólkirály is. Nagy köszönettel tartozunk Vincze Istvánnak, hogy segített a kapcsolatfelvételben a paksiakkal.”

Vincze Istvánra más szerep is vár ezen a szombati napon. Mivel Kecskéd nagyon közel, tíz–tizenkét kilométerre van Tatabányától, a környéken még élénken él a nyolcvanas években remeklő Tatabányai Bányász mítosza. Legendás csatárhármasát alkotta annak a csapatnak Kiprich József, Plotár Gyula és Vincze István, így őket hívták meg díszvendégnek az eseményre, közönségtalálkozó keretében mesélnek majd a sikerekben gazdag pályafutásukról.

A pályán is lesz Kiprich, Plotár és Vincze, ha nem is a három visszavonult legenda, hanem a fiaik, akik maguk is igazolt labdarúgók,és környékbeli csapatokban játszanak– árulta el a Kecskéd elnöke.– Ily módon ér majd egybe a múlt, a jelen és a jövő, újra láthatunk egy Kiprich, Plotár, Vincze hármast a pályán.”

A kecskédi futballcsapat mintegy két évtizede a megyei első osztályban szerepel, 2013-ban és 2015-ben is bajnoki címet nyert. 2020 őszén a Magyar Kupa országos főtábláján az NB I-es Kisvárdával mérkőzhetett meg. Kilenc korosztályban százötven igazolt játékosa van, és a tervek szerint hamarosan újra lesz női együttese is.

A Pakssal játszik gálameccset a Kecskéd (Fotó: Szabó Miklós)
A Pakssal játszik gálameccset a Kecskéd (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik