DVTK: megkezdődött a felkészülés, tárgyalnának a klub eladásáról

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 22:49
Miközben a DVTK labdarúgócsapata a Benczés Miklós, Vitelki Zoltán, Veréb György edzői hármas irányításával ma megkezdte a felkészülést a labdarúgó NB II 2010-2011-es szezonjára, a klub ügyvezetője, Nagy Béla továbbra is a tulajdonosváltást készíti elő. 

A Diósgyőri VTK kedden 17 órától, Benczés Miklós vezetésével elkezdte a felkészülést az NB II Keleti csoportjának 2010–2011-es szezonjára. Az edzés levezetésében Vitelki Zoltán és Veréb György segédkezett.

A tréningen többségében saját nevelésű fiatalok vettek részt, az előző szezonban a DVTK-ban szereplő légiósok közül csak a kameruni George Menougong jelent meg a mai tréningen. A csapathoz hamarosan csatlakozik a Ceglédről érkező 21 éves Szilasi Milán is, akit tesztelnek a szakvezetők. A következő szezon végleges keretét illetően még nagyon sok a bizonytalanság Diósgyőrben. Ahogy egyelőre az új befektetőket illetően is sok a kérdőjel.

„E hét csütörtökön zajlik majd le a DVTK taggyűlése, amely hivatott lesz jóváhagyni azt, hogy tárgyalhassunk. Pontosabban ma már abban a fázisban van az ügylet, hogy a jóváhagyás a konkrét eladásra vonatkozik. Miként néhány napja a városi önkormányzat közgyűlése is felhatalmazta a polgármestert, hogy az eddigi (többségi) tulajdonos nevében eladási esélyekről egyeztesse, ilyen ügyben, ha eljön az ideje szerződjön. A hivatali és jogi procedúrának megvan a maga átfutási ideje, ennek nyomán most jött el ez az idő. A befektetőjelöltet pedig természetesen mi nem sürgethettük" – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának, a dvtk.eu-nak a klub ügyvezetője, Nagy Béla.

„Az én feladatom az volt most, hogy előkészítsem a tulajdonosváltást – amely 51 százalékos, tehát többségi tulajdonrészről szól –, ezért nem vagyok beavatva, és nem is tisztem, hogy az ideérkező cégcsoport szakmai vagy egyéb irányú elképzeléseiről beszámoljak. Annyit tudok róluk mondani, hogy egy profi szemléletű társaság, amely minden remény szerint képes lesz profi működésű klubot építeni. Azt gondolom, hogy ilyen komoly érdeklődő még sosem volt Diósgyőrben. És azt is meg kell értenie a szurkolóknak, hogy bármennyire is le vagyunk maradva a jövő csapatának építésében, a felkészülésben, nem lehetett a legutóbbi hetekben olyan lépéseket tenni, amik esetleg szembementek volna a később fejleményekkel, az új tulajdonos elképzeléseivel. És nem is tudtunk volna: jelenleg az önkormányzaton, tehát a közpénzen kívül más támogatója nincs a DVTK-nak. A játékosoknak is erről tudok-tudtam beszámolni a mai edzésen. Hozzátéve: most már valóban csak egy-két napba telik, és mindnyájan választ kaphatunk a kérdéseinkre" – fogalmazott Nagy Béla.

AZ ELSŐ EDZÉSEN RÉSZTVEVŐK NÉVSORA
Kapusok: Áfra Gábor, Giák Tamás
Mezőnyjátékosok: Bacsa Patrik, Bihari Gyula, Bogyó Károly, Dobos Attila, Esztergályos Ferenc, George Menougong, Gohér Gergő, Hegedűs Bence, Huszti Dávid, Illés Richárd, Kovács Ádám, Kovács Bence, Kovács Szilárd, Lippai Ákos, Mészáros Balázs, Sztraka Márton, Urbancsik Attila, Zsivóczky Norbert

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik