DVTK: A Grozav-üzlet még nem véglegesedett – Benczés

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 19:04
null
Benczés Miklós kiemelte, az MTK bejelentése ellenére még nem zárult le Gheorghe Grozav ügye (Fotó: Pusztai Sándor)
A labdarúgó NB I-től búcsúzó Diósgyőri VTK májusban jelentette be, hogy Kondás Elemér veszi át a csapat irányítását, és az új tréner csütörtökön megtartotta első edzését a miskolci klub játékosainak. Kondás és Benczés Miklós sportigazgató a DVTK hivatalos oldalának adott interjújában beszélt a felkészülésről, illetve a keret mélységéről is.

 

Kondás Elemér a felkészülési procedúra ismertetésével kezdte az interjút.

„A sok új játékos miatt minél hamarabb el akartuk kezdeni a közös munkát, viszont a nyolc hét egybefüggő edzés sok, elsősorban mentálisan fárasztó, ahogy azt játékosként magam is megtapasztaltam. Ezért két hét munka után egy hét szünet következik, majd a felkészülés célegyenesében öt hét alatt hat edzőmeccsen lépünk pályára – mondta a frissen kinevezett Kondás Elemér, aki négy NB I-es és két NB II-es csapat ellen kezdi meg a felkészülést a DVTK élén. – A felkészülési időszakban szeretek erős ellenféllel játszani, ott jönnek ki a hibák, így lehet felkészülni a bajnokságra.

A DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós a keret átalakításáról beszélt, érintve a légiósok távozását. Hangsúlyozta, az MTK Budapest bejelentése ellenére a Gheorghe Grozavot magába foglaló üzlet nem véglegesedett.

„A külföldiektől megváltunk, a távozók szerződését előnyösen bontottuk fel, semmilyen hátrány sem érte a klubot. Két labdarúgójátékjogát viszont értékesíteni akarjuk. Gheorghe Grozav leigazolását az MTK már bejelentette, mi pedig ezt azért nem tettük meg, mert még nem véglegesedett az üzlet. A másik Sztefan Drazsics, aki a Mezőkövesdhez áll a legközelebb, de bejelentkezett érte a Kisvárda, a DVSC, az Újpest, és határozott lengyel érdeklődés is mutatkozik iránta” – mondta Benczés Miklós.

Benczés az érkezőkről is beszélt.

„Hatékonyan dolgoztunk, már öt játékost igazoltunk, valamint a kölcsönben lévők is visszatértek. Nem álltunk le a munkával, hiszen további erősítésekre is szükség van. Határozott elképzelések alapján posztra igazolunk, de ez nem úgy megy, hogy rámutatunk valakire, és másnap itt edz Diósgyőrben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik