BLSZ: súlyos következmények a REAC-nál, mindenkitől elköszöntek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 06:56
Mint arról beszámoltunk, a Budapest-bajnokság 30., utolsó fordulójában a REAC labdarúgócsapata 3–0-ra elveszítette a Kelen SC elleni „aranycsatát”, így biztossá vált, hogy egymás után másodszor sem tudja kiharcolni az NB III-ba jutást. Az újabb bukás nem maradt következmények nélkül, a klub vezetősége minden játékostól és edzőtől megvált, valamint Mátyus János klubigazgató is távozott a palotaiaktól.

„Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem – kezdte a csakfoci.hu-n Forgács Tamás, a klub ügyvezető elnöke. – A bajnoki döntőben momentumunk sem volt, pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk. A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni. Úgy gondoltuk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent.” „Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem – kezdte a csakfoci.hu-n Forgács Tamás, a klub ügyvezető elnöke. – A bajnoki döntőben momentumunk sem volt, pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk. A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni. Úgy gondoltuk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent.”

Forgács Tamás elmondta, új alapokra helyezik a klubot és a következő bajnoki idényben nem az osztályváltás lesz a cél.

„Teljesen új alapokra fogjuk helyezni a klubot. Jóval kisebb költségvetéssel, főleg fiatalokra épülő csapatot szeretnénk kialakítani, amely elé reális célokat akarunk kitűzni. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő bajnokságban nem a feljutásért harcolunk majd, de évről-évre szeretnénk előre lépni.”

A szebb napokat látott, korábban az NB I-ben is szereplő REAC 70 ponttal – a Kelen és az Újpest II mögött – a 3. helyen végzett a Budapest-bajnokság I. osztályában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik