Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez
Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez

A Nyíregyháza kétgólos hátrányból kezdte a visszavágót a Gyirmót ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A nehéz helyzet meglátszott a hazai csapat hozzáállásán, amely a gól nélküli első játékrész után – amelynek hajrájában a játékvezető kiállította a Spartacusból Szilágyit – a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott.

Szinte felbillent a pálya, a vendégek erejéből csak néhány egészséges, felszabadító rúgásra futotta, azonban a hazaiak korai emberhátrányba kerülésük miatt csak egy gólt tudtak lefaragni hátrányukból.

A szabolcsiak vezető gólját Zabos szerezte az 59. percben, tehét lett volna még idő arra, hogy Révész Attila együttese ledolgozza a hátrányát, azonban ez végül nem sikerült.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy tudósítónk jelentése szerint Fábián Mihály játékvezető indiszponáltan vezette a mérkőzést, és többségében a hazaiak kárára tévedett. Szilágyi kiállításánál sárga lap helyett azonnal pirosat mutatott fel, amellyel el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 5. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS – GYIRMÓT 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 600 néző. Vezette: Fábián M. (Ortó Gy., Márkus T.)
NYÍREGYHÁZA: Lazareanu – Miskolczi, Bagoly, Cornaci – Minczér, Vukadinovics, Lippai (Szilágyi, 15.), Sava (Krajncz, 77.), Zabos – George, Montvai (Hegedűs T., 69.). Menedszer: Révész Attila
GYIRMÓT: Molnár L. – Varga G. (Pápai P., 63.), Kozmér, Radics, Szabó Cs. – Horváth R., Földes, Szabó Zs., Pék – Oross (Burányi, 71.), Nagy L. (Tóth N., 87.). Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerző: Zabos (1–0) az 59. percben
Kiállítva: Szilágyi (Pék megrúgásáért) a 41. percben.
Jó: Bagoly, Cornaci, Zabos, ill. Molnár L., Nagy L., Radics.
Továbbjutott: a Gyirmót 2-1-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Gratulálok a lelkes gyirmótiaknak a továbbjutáshoz, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.
Hannich Péter: – Az első mérkőzésen szerzett előnyünket sikerült megtartanunk, gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz.