Zubkovot a diósgyőriek nyakon öntötték sörrel – bosszút akart állni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 16:19
null
Zubkovot így köszöntötték a társak a diósgyőri gólja után (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 16. fordulójára visszatekintő írásunk fókuszába ezúttal a ferencvárosi Olekszandr Zubkov került, aki nagyszerű szabadrúgással döntött el a három pont sorsát Diósgyőrben, miután a DVTK drukkerei nyakon öntötték sörrel. Szó lesz a Pakson megbízott edzőként dolgozó Osztermájer Gábor jövőjéről és a Honvéd-edző Giuseppe Sannino újabb kiállításáról is.

 

A FORDULÓ ELÉGTÉTELE – INTERJÚ ZUBKOVVAL

– Nem akármilyen góllal búcsúzott az esztendőtől. Minden erejét beleadta a szabadrúgásba?
– Nem spóroltam az erővel – felelte Olekszandr Zubkov, a Ferencváros ukrán szélsője, aki az esztendő utolsó mérkőzésén, a DVTK ellen idegenben 1–0-ra megnyert találkozón a győztes gólt szerezte. – Eredetileg csapattársam, Isael volt kijelölve a szabadrúgás elvégzésére, de szóltam neki, engedje át a lehetőséget. Nem sokkal előtte az ellenfél drukkerei bedobtak egy sörrel teli műanyag poharat a pályára, amelynek nagy része a nyakamban kötött ki. Nagyon dühös voltam. Mindig tiszteletben tartom a szurkolókat, soha egyetlen rossz szót sem mondanék rájuk, hiszen a labdarúgás értük van, de elvárom, hogy ők is ugyanúgy tiszteljenek bennünket, labdarúgókat.

– Szóval ha nincs a sör, elképzelhető, hogy nem is ön áll a labda mögé?
– Ragadtam a sörtől, úgy voltam vele, megpróbálok nemes bosszút állni. Odaálltam a labda mögé, és beleadtam minden dühömet.

– Minden jó, ha jó a vége?
– Kétségtelen, ennél jobban nem is sikerülhetett volna nekünk az ősz vége. Fontos győzelmet arattunk idegenben, nem véletlenül mondta a találkozó előtt Szerhij Rebrov, hogy a bajnoki címhez ezek a három pontok kellenek.

– A mérkőzés után nagy volt az öröm az öltözőben?
– Mindenki gratulált a másiknak, megveregettük egymás vállát, összeölelkeztünk. Aztán mire leültem a helyemre, már legalább ötven szöveges üzenet várt a telefonomon, alig győztem rájuk válaszolni az este. De egyet sem hagytam ki. Nagy volt az öröm, éreztük, kemény meló van mögöttünk, és most nem csak a vasárnap esti találkozóra gondolok.

– Na igen, nem akármilyen ősz áll a Ferencváros mögött.
– A tabella első helyén telelünk, jó hangulatban mehetünk a szünetre, és az Európa-ligában is mindent kiadtunk magunkból.

– Dühös vagy szomorú volt a kiesés miatt, esetleg mondhatjuk, hogy ez a realitás?
– Inkább szomorú voltam. A Ludogorec elleni utolsó csoportmérkőzésen megvolt a lehetőségünk, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk. A játék alapján meg is érdemeltük volna. A sorsolást követően sokan mondták, jó, ha egy pontot szerzünk a négyesben – ehhez képest az Espanyol egyszer sem vert meg bennünket, a CSZKA Moszkva ellen négy pontot szereztünk, a továbbjutás a Ludogoreccel vívott meccseken ment el. De összességében rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ne feledjük, legtöbbünk életében először játszott nemzetközi kupa csoportkörében. Úgy éreztem, evés közben jött meg az étvágy, nem sokon múlt a továbbjutásunk.

– Nem bánja, hogy vége az őszi szezonnak? Most kezdte el rugdosni a gólokat.
– Némileg bánom. Legutóbb, a Puskás Akadémia ellen odahaza dupláztam, vasárnap a Diósgyőr otthonában győztes gólt lőttem, és az erőállapotom is megfelelő. A magam részéről még mehetett volna tovább a bajnokság, de azzal is tisztában vagyok, testileg és mentálisan is pihenőre van szükségünk. Sűrű hónapok állnak mögöttünk, a sok mérkőzés alaposan igénybe vett bennünket.

– A nyáron érkezett Magyarországra. Azt kapta, amire számított?

– Igen, sőt valamivel többet is. Nem csak megszoktam, meg is kedveltem Budapestet, mondhatom, nagyon jól érzem magam a klubnál. Rebrov remek edző, az elmúlt hónapokban sokat tanultam, jó érzésekkel utazok el pihenni.

– Mi lesz a program? Irány Ukrajna, vagy valamelyik tengerpart?

– A feleségemmel nemrég házasodtunk össze, a sűrű program miatt egyelőre nem tudtunk elmenni a nászutunkra. Odahaza, Ukrajnában felhúztuk a gyűrűt egymás ujjára, aztán jöttünk is vissza Magyarországra, mert folytatódott a bajnokság. A nászutat most pótoljuk, kedden indulunk a Maldív-szigetekre. Jó lesz kicsit pihenni.

NAGYÍTÁSÉRT KATT A KÉPRE!
NAGYÍTÁSÉRT KATT A KÉPRE!

 

A FORDULÓ KÉRDÉSE – PAKSI FC

November eleje, Tomiszlav Szivics menesztése óta megbízott edző ül a Paks kispadján, az addig utánpótlásedzőként dolgozó Osztermájer Gábor. Öt bajnokin két győzelem, két vereség és egy döntetlen a mérlege, a Magyar Kupában továbbjutott vele a csapat a legjobb tizenhat közé. A két győzelem a legutóbbi két fordulóban született, amikor a Mol Fehérvárt és a Mezőkövesdet győzte le a Paks (2–0, 1–0). Utóbbi találkozót követően lapunk kérdésére, hogy számít-e ezek után a véglegesítésre, Osztermájer Gábor így felelt: „Hétfőn az utánpótláscsapatnak tartok edzést.”

Lapunk érdeklődésére Haraszti Zsolt ügyvezető annyit árult el: kedden értékelik az edző munkáját, majd a döntést várhatóan a héten meghozzák. Ez azért is indokolt, mert a korábbiakhoz képest felettébb rövid téli szünet miatt nem halasztható sokáig a határozat, elvégre legkésőbb január elején valakivel el kell kezdeni a felkészülést a tavaszra.


Lapunk más forrásokból úgy értesült, Osztermájer Gáboron is múlik, marad-e a kispadon. A szakember ugyanis főállásban az atomerőműben dolgozik, másodállásban utánpótlásedzőként a klubnál, de ha véglegesítik a vezetőedzői poszton, nyilvánvalóan fel kell mondania addigi munkahelyén. Igaz, információink szerint az atomerőmű vezetősége konstruktívan áll az ügyhöz, partnereként tekintve a klubra.

 

A FORDULÓ KIÁLLÍTÁSA – GIUSEPPE SANNINO

Giuseppe Sanninót ismét eltiltják, így már harmadik alkalommal nem ülhet le a kispadra az idényben – Kispesten azt mondják, lesz következménye az esetnek.

Már az első tíz forduló alatt öt sárga lapot, így eltiltást is kapott. Sannino heves vérmérsékletű ember, a kispesti vezetőedzőnek rendre azért járt sárga lapos figyelmeztetés, mert elhagyta a technikai zónát. A legutóbbi, Újpest elleni bajnoki (0–0) után az olasz ezt nyilatkozta a sajtótájékoztatón lapunk hasábjain: „Tisztelem a szabályokat. Azt azonban el kell mondanom, hogy már a mérkőzés előtt kaptam üzenetet: vigyázzak, mert figyelnek.”

A legutóbbi bajnokin Nebojsa Vignjevics, az újpestiek vezetőedzője is több alkalommal elhagyta a technikai zónát, mégsem járt érte sárga lapos figyelmeztetés – érdekes… Giuseppe Sannino először a Puskás Akadémia ellen (2–1) nem ülhetett a kispadon eltiltása miatt, majd miután visszatért, a Diósgyőr ellen (1–0) két sárga lap után villant a piros is, így a Paks ellen (2–1) is segítője, Alessandro Recenti irányított. Az Újpest elleni mérkőzésen újra két sárga lap után kapott pirosat a Honvéd szakvezetője, így valószínűleg újfent egy mérkőzésre (január 25-én a Mol Fehérvár FC ellen) kényszerül a lelátóra.

Nyilvánvalóan kíváncsiak voltunk, Kispesten hogyan kezelik a helyzetet, miként próbálják megoldani az egyre kínosabb szituációt. Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta lapunknak: „Természetesen elbeszélgettünk Giuseppe Sanninóval az Újpest elleni mérkőzés után, és elmondtuk neki, lesz következménye annak, hogy rendszeresen ilyen események történnek vele. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a mérkőzés hevében más fordulatszámon pörög a mester, el is fogadjuk, hogy ilyen a habitusa. Jókor jön a bajnoki szünet, hogy ezt a problémát nyugodt körülmények között tisztázhassuk. Szeretnénk megoldani a helyzetet, azonban a klub belügye, hogy ezt milyen módon kezeljük.”

 

NB I, 2019–2020, 16. FORDULÓ
DECEMBER 14., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paks–Mezőkövesd 1–0
Paks, Városi StadionPintér Csaba
1110
Kisvárda–Mol Fehérvár 0–2Kisvárda, Várkerti StadionBerke Balázs
2350
Puskás Akadémia–ZTE 0–1
Felcsút, Pancho Aréna
Iványi Zoltán1018
Kaposvári Rákóczi–DVSC 4–1

Kaposvár, Rákóczi Stadion

Bognár Tamás
1169
Budapest Honvéd–Újpest 0–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
2937
DECEMBER 15., VASÁRNAP
DVTK–Ferencváros 0–1
Miskolc, DVTK StadionFarkas Ádám
8311
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC15113 129–14+1536
2. Mol Fehérvár FC16102 431–17+1432
3. Mezőkövesd Zsóry FC16 84 420–13 +728
4. Puskás Akadémia FC16 74 526–20 +625
5. Újpest FC16 73 623–22 +124
6. Budapest Honvéd16 73 619–20 –124
7. Kisvárda16 62 818–22 –420
8. Debreceni VSC15 61 825–30 –519
9. Diósgyőri VTK16 61 916–24 –819
10. Paksi FC16 52 920–29 –917
11. Zalaegerszegi TE FC16 45 723–22 +117
12. Kaposvári Rákóczi FC16 31315–32–17 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik