ZTE: a szünetben is volt dolguk a játékosoknak, szombaton pályára lépnek

Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:37
null
Elkezdődtek az edzések (Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap)
Rövid pihenőt követően már előző szombaton megkezdte a téli felkészülést a labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE FC, amely a következő hétvégén már edzőmérkőzést is játszik.

 

Az előző hétvégén felméréseken vett részt Boér Gábor csapata, majd hétfőn elkezdődhettek a közös edzések. Artem Favorov és Sando Semedo csak ezen a napon ekkor tért vissza szabadságáról, a többi játékos viszont már teljes erővel készül a közelgő tavaszi fordulókra – egy kivétellel.

„Mindenki egészséges, egyedül Könyves Norbertnek van sérülése” – mondta el a zaol.hu-nak Boér Gábor vezetőedző.

„A héten még lesznek fizikai tesztek, de már taktikai munka is zajlik, hiszen szombaton edzőmeccs következik az MTK ellen. Klasszikus téli felkészülésről ennyi idő alatt nem lehet beszélni, igazából folytatjuk a munkát. A játékosoknak, amíg otthon voltak is, el kellett végezniük bizonyos feladatokat, és már nem is új ez a helyzet. A bajnokság során is akadtak hasonló szünetek, van tehát tapasztalatunk arra nézve, hogy miként használjuk ki ezt az időszakot a lehető leghasznosabban. Nyilvánvaló, hogy magasabb edzésszámmal dolgozunk, hiszen most nem lesznek bajnoki meccsek.”

Az NB I-ben jelenleg 7. helyen álló zalaegerszegiek mindenképpen szeretnének erősíteni a keretükön – tájékoztatta a sportigazgató, Sallói István a megyei hírportált.

„Több játékossal tárgyalásban állunk, Ziga Zivko távozásával egy középső védőt mindenképpen igazolni kell, hiszen ezen a poszton most eggyel kevesebben vagyunk, ám összességében minden csapatrészt szeretnénk egy-egy játékossal frissíteni. Nagy mozgás azonban nem lesz a keretünkben, ez biztosan állítható.

A csapat a felkészülési időszak során az MTK mellett két NB II-es ellenféllel, a Gyirmóttal és a Siófokkal csap össze.

A ZALEGERSZEGI TE FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete
: január 2.
Felkészülési mérkőzések
Január 9. (Telki): MTK–ZTE
Január 13., 13.00: ZTE – BFC Siófok (Pontos helyszín később)
ZTE – Gyirmót FC Győr
(Pontos helyszín és időpont később)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik