Vidi: „Egy futballista életében az a legjobb, ha szerdán-szombaton játszik”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 09:32
Tavaly a Vác búcsúztatta a Vidit a Magyar Kupában, idén azonban az erőltetett menet ellenére a székesfehérváriak 3–1-es sikerrel léptek a 32 közé. Marko Nikolics elmondta, a meccs arra volt jó, hogy a kevesebbet játszók is lehetőséget kapjanak, köztük Hangya Szilveszter, aki ezt góllal és gólpasszal hálálta meg. Az ezúttal jobbhátvédként bevetett játékos, illetve a váci gólszerző, Zsolnai Richárd értékelt az NSO Tv-nek. 

Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője így látta a találkozót.

„Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, a meccs nagy részében jól játszottak. Kontrolláltuk a meccset, és ez a legfontosabb. Komolyan vettük, ott vagyunk a következő körben, ennyi, nincs időnk ezt elemezni. Vasárnap már a Pakssal játszunk, aztán a PAOK-kal és megyünk Mezőkövesdre. De már megszoktuk ezt a ritmust. Ezt a meccset arra használtuk, hogy azok a játékosok, akik mostanában sokat játszottak, pihenhessenek, illetve lehetőséget adjunk azoknak, akik kevesebbszer léptek eddig pályára. Szóval azt kell mondanom, teljes siker volt a mai mérkőzés.”

Hangya Szilveszter eddig csak a Magyar Kupában lépett pályára kezdőként, a Vác ellen gólt és gólpasszt is jegyzet.

„Bár kicsit szokatlan volt a jobbhátvéd pozíció, edzéseken már gyakoroltam, ezért nem volt idegen. Meccsen most játszottam ott először, de úgy tűnik, bevált, hiszen gólt szereztem és gólpasszt is adtam. Örülök, hogy nyertünk 3-1-re, jól és magabiztosan játszottunk. A bajnokságban eddig kezdőként még nem kaptam szerepet, ezért igyekszem megragadni minden lehetőséget és élni vele, hogy minél többet játsszak és visszanyerjem a régi formámat. Úgy érzem, a gólom most felszabadított.”

A csütörtöki, PAOK elleni 2–0-s győzelem óta a Vidi már két meccset is játszott idehaza. A védőtől – aki eddig az Európa-ligában a BATE elleni hazai mérkőzésen játszott csereként – azt kérdeztük, volt-e idejük arra, hogy kiélvezzék a sikert.

„Kereteken belül lehet ünnepelni, de egy focista életében az a legjobb dolog, ha szerdán-szombaton játssza a mérkőzéseket, így lehet a legjobban fejlődni. A mérkőzések segítik a csapatot, hogy minél jobban összeszokjon és eredményesebb legyen. Az európai kupaszereplés pedig még több rutint ad, hogy a hazai bajnokságban jól szerepeljünk.”

A Vác gólját szerző Zsolnai Richárd így élte meg a Vidi elleni kupameccset.

„Pörgős meccs volt, nem játszottunk alárendelt szerepet. Az elején kiegyenlített volt a játék, aztán kaptunk két gólt, majd jött a harmadik és ezzel el is dőlt a mérkőzést. Mindenféleképpen nagy élmény, hogy a Vidivel játszhattunk, szurkolunk nekik, hogy minél jobban szerepeljenek az Európa-ligában. A PAOK elleni győzelmük nagy volt.”

A Mol Vidi a következő fordulóban a Budafokkal találkozik.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ)
VÁC FC–MOL VIDI FC 1–3 (1–2)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion,450néző.Vezette:Pillók Ádám (Buzás Balázs, Medovarszki János)
VÁC:Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N. (D'Urso, 63.), Búrány – Szekszárdi, Pintér B. – Kákonyi, Zsolnai R. (Mátyás, 72.), Varga Sz. (Csillag, 63.) – Murai.Vezetőedző:Zoran Szpisljak
VIDI:Tujvel – Hangya, Juhász (Vinícius, 69.), Tóth B., Tamás K. – Kovács I., Hadzic, Berecz, Huszti (Milanov, 66.) – Hodzic (Nego, 80.), M. Scsepovics.Vezetőedző:Marko Nikolics
Gólszerző:Zsolnai (9.), ill. Hangya (8.), Hodzic (30.), M. Scsepovics (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik