Vidi: Minden klubnak megadjuk a tiszteletet – Kovács Z.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 08:48
Kovács Zoltán, a Videoton FC labdarúgócsapatának sportigazgatója hosszabb interjút adott a klub honlapjának. Beszélt Szolnoki Rolandról, Asmir Suljicról és Ezekiel Hentyről is.

Szolnoki Roland és Asmir Suljic kikerült a Videoton első keretéből, ám még mindketten a klub kötelékébe tartoznak.

„Szolnoki Rolandnaka télenvolt egy komoly lehetősége az eligazolásra, ami sajnálatos dolgok miatt nem jött össze – nyilatkozta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak. – Távozóként számolt vele a szakmai stáb, így már nem csatlakozott az edzőtáborba utazó kerethez. Még jó néhány piac nyitva van, nem kizárt, hogy találunk olyan megoldást, ami a klubnak és a játékosnak is megfelel. És még az is előfordulhat az ő esetében – amennyiben marad –, hogy újra csatlakozik az első kerethez. Asmir Suljiccsal más a helyzet. Tárgyalásokat folytattunk vele ősszel a folytatásról, de novemberben úgy döntöttünk, hogy mégsem szeretnénk meghosszabbítani a szerződését. Azt pedig mindenki tudja, hogy a nyártól aláírt a Wisla Krakówhoz. Valóban érdekes helyzet ez, hiszen érvényes szerződéssel a Vidihez tartozik, nyártól biztosan elmegy, viszont nem tagja az NB I-es keretnek. Úgy érzem, ha a lengyel csapat előbb szeretné a soraiban tudni, akkor neki kell lépéseket tennie. Érkezett ugyan ajánlat a krakkóiak részéről Asmirért, de az sajnos nem volt komolyan vehető. Ennek kapcsán fontos leszögezni, hogy amikor a Vidi igazolni szeretne, minden klubnak megadja a tiszteletet, ugyanakkor fordított esetben el is várja azt. Suljic esetében ezt nem kaptuk meg. De megjegyzem, nem ez az általános, amit bizonyít, hogy az elmúlt években több millió euróért adtunk el játékosokat külföldre. Mondjuk ezt sokan szeretik elfelejteni.”Szolnoki Roland és Asmir Suljic kikerült a Videoton első keretéből, ám még mindketten a klub kötelékébe tartoznak.

„Szolnoki Rolandnaka télenvolt egy komoly lehetősége az eligazolásra, ami sajnálatos dolgok miatt nem jött össze – nyilatkozta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak. – Távozóként számolt vele a szakmai stáb, így már nem csatlakozott az edzőtáborba utazó kerethez. Még jó néhány piac nyitva van, nem kizárt, hogy találunk olyan megoldást, ami a klubnak és a játékosnak is megfelel. És még az is előfordulhat az ő esetében – amennyiben marad –, hogy újra csatlakozik az első kerethez. Asmir Suljiccsal más a helyzet. Tárgyalásokat folytattunk vele ősszel a folytatásról, de novemberben úgy döntöttünk, hogy mégsem szeretnénk meghosszabbítani a szerződését. Azt pedig mindenki tudja, hogy a nyártól aláírt a Wisla Krakówhoz. Valóban érdekes helyzet ez, hiszen érvényes szerződéssel a Vidihez tartozik, nyártól biztosan elmegy, viszont nem tagja az NB I-es keretnek. Úgy érzem, ha a lengyel csapat előbb szeretné a soraiban tudni, akkor neki kell lépéseket tennie. Érkezett ugyan ajánlat a krakkóiak részéről Asmirért, de az sajnos nem volt komolyan vehető. Ennek kapcsán fontos leszögezni, hogy amikor a Vidi igazolni szeretne, minden klubnak megadja a tiszteletet, ugyanakkor fordított esetben el is várja azt. Suljic esetében ezt nem kaptuk meg. De megjegyzem, nem ez az általános, amit bizonyít, hogy az elmúlt években több millió euróért adtunk el játékosokat külföldre. Mondjuk ezt sokan szeretik elfelejteni.”

Ezekiel Henty tavasszal a Puskás Akadémiában játszik, de őt csak kölcsönadta a Videoton.

„Hentyvel hosszú távú szerződést kötöttünk az elmúlt nyáron. Nem kérdés, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik, mindenki láthatta. Ha a játékpercek nagy százalékában ezeket megcsillogtatja a Puskás Akadémiánál tavasszal, akkor mindegyik fél profitálni fog a következő hónapokból” – mondta a nigériai csatárról a sportigazgató, aki szerint minden megvan a Videotonban ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként), Boban Nikolov (macedón, Vardar Szkopje – Macedónia), Sztefan Scsepovics (szerb, Getafe – Spanyolország, legutóbb kölcsönben Sporting Gijón – Spanyolország), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók: Barczi Dávid (Vasas, szabadon igazolhatóként), Fejes András (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Asmir Suljic* (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország,* 2018 nyarától)
Kölcsönbe távozók: Ezekiel Henty (nigériai, Puskás Akadémia), Szabó Bence (Nyíregyháza)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik