Videoton: visszatért a címvédő egyik kulcsembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.30. 18:26
null
Stopira a szezonkezdetről lemaradt, de aztán új szerződést írt alá (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu">vidi.hu</a>)
A DVSC-Teva elleni bajnoki napján, a kezdés előtt fél órával jelentette be új igazolását a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapata. A vidi.hu arról számolt be, hogy Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira mégsem hagyja el a fehérváriakat, a bajnokcsapat egyik kulcsembere a Videotonban folytatja pályafutását. Stopira kétéves szerződést kötött a Videotonnal.

Stopirának lejárt a szerződése a 2014–2015-ös szezon végén, és nem tudott megállapodni a székesfehérvári klubvezetőkkel. Helyét nem töltötte be a Videoton, így Rémi Maréval és Fejes András játszott eddig balhátvédet – Maréval ritkán volt bevethető, így az előző idényben csak harmadik számú balbekk, Fejes szerepelt általában a kezdőcsapatban. Hétközi átigazolási összegző cikkünkben már utaltunk arra, hogy Burcsa Győző klubigazgató és Bernard Casoni vezetőedző távozása után várható volt, hogy a Videoton megkeresi a korábban a Vasas által is megkörnyékezett védőt.

A zöld-foki-szigeteki válogatott Stopira eddig 63 NB I-es mérkőzésen játszott a Videotonban, 2 gólt szerzett. A 2014–2015-ös, bajnoki címet hozó szezonban 25 mérkőzésen segítette a fehérváriakat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Vidihez, hiszen ez a klub és ez a város a második otthonom. Remélem, minél előbb sikerül beverekednem magam a kezdőbe és a csapat segítségére leszek. Voltak tárgyalásaim más klubokkal a nyáron, de végül egyik helyre sem írtam alá, és most már örülök, hogy így alakult. Nem álltam le az elmúlt két hónapban, folyamatosan edzettem, úgyhogy bízom benne, hogy hamar felveszem a ritmust” – nyilatkozta Stopira a vidi.hu-nak.

„Stopirát egyetlen fehérvári szurkolónak sem kell külön bemutatnom, hiszen ő az elmúlt években nagyon sok örömet szerzett Vidi-játékosként a drukkereknek. Magyarországon a balhátvéd poszt egyébként is hiányposzt, az ő érkezésével újra egészséges versenyhelyzet alakulhat ki a csapaton belül. Nagy előny az is, hogy ismeri a klubot és a csapatot, így az ő csapatba építése a szokásosnál is kevesebb időt fog igénybe venni. Örülök, hogy sikerült megállapodnunk” – kommentált Kovács Zoltán sportigazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (szabadon igazolható, legutóbb Reggina – Olaszország), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt (MTK, szabadon igazolhatóként), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolhatóvá vált, majd új szerződést írt alá), Asmir Suljic (Újpest)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Kleinheisler László (PAFC), Szekeres Adrián (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek:

Távozók: Arturo Álvarez (salvadori, szabadon igazolható), Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Hudák Martin (PAFC, kölcsön után végleg?), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Papp Máté (dunaújvárosi kölcsön után Sopron, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Tar Zsolt (PAFC, kölcsön után végleg?), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, onnan Cigánd)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Gyurcsó Ádám (érdeklődnek iránta: Lengyelország), Marko Pajac (horvát), Szekeres Adrián
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik