Videó: amikor csodagóllal és szigszalagos mezzel sokkolt az Újpest

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 08:43
null
Az Újpest a későbbi bajnokot győzte le Zalaegerszegen (Fotó:<a href="http://www.zalatajkiado.hu/online_cikk/zte-fc-ujpest-fc-hevizen.html" target="_blank"> zalatajkiado.hu</a>)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most 19 évet megyünk vissza az időben, amikor a Zalaegerszeg–Újpest (0–3) bajnoki két ok miatt is bekerülhetett a szilveszteri összefoglalókba.

Sokak vágya és rémálma nemcsak a sportvilágban, hogy bekerüljön az év végi összefoglalókba, ahol vagy egy zseniális, vagy egy borzasztóan peches megoldással lehet helyet kapni. Az első variáció magától értődik, de kíváncsiak vagyunk, az összefoglaló megtekintése után észreveszik-e a „turpisságot”? Annyit segítünk, a gólörömöknél kell résen lenni.

Aki nagyon éles szemű, észrevehette, hogy az újpestiek cserecsatára, Herczeg Miklós egy kifordított mezben lépett pályára, amelyre fehér szigetelőszalaggal barkácsoltak fel egy jó nagy ötöst (a videón 1.06-nál jól látható). Nem a kitmanager hibájából: a 12-szeres válogatott Herczeg mezét egyszerűen ellopták a kispadról egy esernyőnyéllel, a csatár Tejnóra Zoltán mezében állt be. A hajrára Danut Frunzát is becserélték az Újpestbe, talán mert ő vigyázott legjobban a mezére. Hiába, a magyar csapatokat üldözik a mezlopó szurkolók, és különféle ragasztószalagok nélkül egyébként sem érdemes NB I-es mérkőzést rendezni.

Dvéri Zsolt találatának sem mindennapi a története: a karmester bal Achillesét az akkor a Zetét erősítő Urbán Flórián kegyetlenül megtaposta. A technikás középpályás elterült a földön, de észrevette, hogy Tokody Tibor megszerezte a labdát, amelyet a felpattanó Dvéri 40-42 méterről a kapuba ívelt. Ballal... A 3–0-s újpesti siker értékét növeli, hogy a későbbi bajnokot győzték le a lilák, hiszen 2002 tavaszán a ZTE zárt az élen az NB I-ben.

Herczeg Miklós a szigetelőszalaggal felragasztott ötössel a hátán (Fotó: YouTube)
Herczeg Miklós a szigetelőszalaggal felragasztott ötössel a hátán (Fotó: YouTube)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik