Videó: amikor az Újpest legutóbb megverte otthon a Fradit – 2014-ben

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 08:22
null
Asmir Suljic (balra) akcióban – a 2014-es Újpest–FTC meccsen (Fotó: Szabó Miklós)
A sportvilág lassan ugyan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 2014-ig megyünk vissza az időben, amikor az Újpest hazai pályán legutóbb legyőzte a Ferencvárost.

Az Újpest–Ferencváros derbi napján „Amikor”-sorozatunkban a két csapat egyik közelmúltbeli mérkőzését idézzük fel. Az utóbbi években a lila-fehéreknek kevés babér termett az FTC elleni meccseken, a két csapat előző 12 tétmérkőzéséből hetet a Ferencváros nyert meg (ebben az idényben egyszer találkozott a két csapat, októberben 1–0-ra győzött hazai pályán az FTC), ötször pedig döntetlen született.

Az Újpest legutóbb 2015 decemberében verte meg a Ferencvárost, akkor idegenben, a Groupama Arénában nyert 1–0-raMbaye Diagne góljával.A Megyeri úton, vagyis hazai pályán 2014. szeptember 21-én született legutóbb Újpest-siker. Akkor Dusan Vasziljevics tizenegyesből szerzett góljával és Simon Krisztián 17 méteres, szép nyesésével 2–1-re győzött az Újpest FC. Abból a csapatból Jonathan Heris (ő ért kézzel a labdába az FTC tizenegyese előtt), Litauszki Róbert (őt rántották le az újpesti büntetőt megelőzően) és Simon Krisztián most is pályára léphet a Ferencváros ellen, és a hazaiakat már akkor is Nebojsa Vignjevics irányította a kispadról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik