Videó: amikor a Siófok légiósa „beírta magát” a magyar szótárakba

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 08:34
null
Góóól! Ja, nem (Fotó: youtube.com)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most hét évet megyünk vissza az időben, a Ferencváros Siófok elleni mérkőzésének a három gólt szerző Böde Dániel volt a pozitív hőse, egy légiós pedig a negatív főszereplője.

A bosnyák Jusuf Dajic a ziccerelhibázás országos bajnoka, az „eldajicolta a helyzetet” terminus technicus keresztapja – írtuk az 1984-ben született bosnyák támadóról már 2012-ben, amikor a Vasas színeiben ordító helyzetek garmadáját puskázta el volt csapata, az érte 2006-ban 200 ezer eurót fizető, majd két évre rá Dél-Koreába 350 ezer euróért eladó Videoton ellen.

Dajic 2013-ban már a Siófokot „erősítette”, és a Puskás Ferenc Stadionban igazán emlékezeteset produkált: előbb a saját kapujába tessékelte Böde Dániel kanalazását, majd a gólvonal előtt néhány centiméterre utánozhatatlan eleganciával elugrott a labda mellett.

A mérkőzés későbba fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozásoknál is előkerült. Később négy síófoki játékost is elítéltek.

Dajic helyzete 1:44-nél


A givemefootball.com-nál ez a kihagyott ziccer lett minden idők legnagyobb elpuskázott gólhelyzete.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik