Videó: „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást”

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.25. 10:17
Hihetetlenül változó időket élünk és naponta érnek minket új, a szakmánkat érintő impulzusok. Itt van mindjárt például a Szuperliga. Egy kísérlet a sport tőkemaximalizálására, amely úgy tűnik, egyelőre csak terv marad. Az azonban már valóság, hogy hosszú évek óta a legnagyobb és leggazdagabb klubok óriási energiákat fektetnek abba, hogy saját sajtóosztályuk, tévéjük, csatornájuk és médiacenterük legyen, s ezzel együtt arra is törekszenek, hogy csak az a hír jusson el a nagyérdeműhöz, ami ezekben a „házi műhelyekben" készül. „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást és ehhez alkalmazkodni kell" – mondta Kálnoki Kis Attila, a 24.hu főmunkatársa a Csisztu Sportcast sportújságírókkal készült epizódjának második részében Szöllősi György, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo főszerkesztője és Szujó Zoltán, az ITM autó- és motorsportstratégiai tanácsadója társaságában.

A pandémiás helyzet még nagyobb veszélyt jelent a távolságtartás és a biztonsági zónák kialakítása miatt, a kisebb vagy független orgánumok teljesen kiszorulhatnak a történések színhelyéről, s a sportrajongó végül elszakadhat a valóságtól vagy annak egy „közösségi médiás”, szépen csomagolt, esetleg torzított változatát kapja – olvasható az adás ajánlójában.

A változások folyamatosak, a szakma védelme fontos, de merre tart mindez és mi a dolga ebben a hatalmas sportmédia zajban a sportújságíróknak? Még mindig kérdés, hogy ellenség, barát, esetleg szurkoló-e a kolléga, és ahogy változik a világ, lesz-e még helyünk ebben a hivatásban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik