Vasas: dán klub vitte volna a magyar válogatott védőt

Vágólapra másolva!
2017.01.31. 17:22
null
Korcsmár Zsolt ma Dániába szerződhet (Fotó: Földi Imre)
A dán FC Midtjylland Korcsmár Zsolt iránt érdeklődik, írja a dán bold.dk a Vasas válogatott védőjéről. A Vasas megerősítette a hírt, de azt is elárulta, hogy nem fogadta el a kedd délután beérkező ajánlatot.

Az internetes oldal szerinta dán klub sportigazgatója, Claus Steinlein gyakran szerződtet játékost az átigazolási időszak utolsó napján, és most Korcsmár Zsolt az első számú kiszemeltje.

A 28 éves, 24-szeres válogatott védővel a Darmstadthoz szerződő Patrick Bangaardot pótolná a dán bajnokság harmadik helyén álló Midtjylland.

FRISS: KORCSMÁR BIZTOSAN MARAD
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint kedd estére eldőlt, hogy Korcsmár Zsolt nem hagyja el a Vasast. Korábban Vancsa Miklós ügyvezető megerősítette, hogy egy dán ajánlatot visszautasítottak a védőért, de akkor még nem zárta ki, hogy lehet változás az ügyben. Úgy tudjuk, azóta eldőlt, nem vált klubot, ahogy várhatóan más kulcsember sem igazol külföldre a Vasasból, együtt marad a jelenlegi keret.

Dániában kedden éjfélkor ér véget az átigazolási időszak, így Korcsmárról még ma meg kellene egyeznie a két klubnak. A dán oldal szerint Korcsmár nyáron lejáró szerződése miatt a Vasas könnyen belemegy abba, hogy viszonylag alacsony összeg ellenében megváljon tőle.

Csakhogy Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója – miután megerősítette a Nemzeti Sportnak, hogy ajánlatot kaptak Korcsmárért – elmondta, hogy nem fogadták el.

„Valóban kaptunk kedd délután egy ajánlatot Korcsmár Zsoltért,de nem fogadtuk el, így jelen állás szerint a Vasas labdarúgója marad. Azonban még van több mint négy óra az átigazolási időszakból, a futballban bármi megtörténhet” – mondta Vancsa Miklós a Nemzeti Sportnak.

Pedig valaki már nagyon örült volna annak, hogy a védő Dániába szerződik.

„Nagyon rendes ember, igazi csapatjátékos. Tökéletesen illik a Midtjyllandba. Nagyon jól beszél angolul, norvég barátnője van, aki 18 hónappal ezelőtt szült – mondta a finn Tim Sparv a bold.dk-nak. – Remek játékos, jól képzett. Kiváló a fejjátéka, erős testfelépítésű, jó a labdaérzéke, nyugodt. Nagyon sokoldalú.”

A Korcsmárral a Greuther Fürthnél is együtt játszó finn azt nem árulta el a bold.dk-nak, hogy volt-e beleszólása abba, kivel pótolják a távozó Banggaardot.

Kalmár Zsolt után a korábban a Brann Bergennél és a német Greuther Fürtnél légióskodó Korcsmár személyében két nap alatt két magyart mutathatnak be a dán élvonalban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Gaál Bálint (Haladás)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Farkas Máté (klub nélküli, próbajáték)
Távozók:
Czvitkovics Péter (szabadon igazolható, felbontották a szerződését)
Kölcsönbe távozók: Osváth Attila (DVSC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik