Vasas: az edző stabil középcsapatot akar faragni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 13:44
Izgalmasan alakult a 2015–2016-os NB I-es szezon az újonc Vasas számára. Az angyalföldiek gond nélküli bennmaradásra készültek, ám csak az utolsó fordulóban sikerült biztossá tenniük élvonalbeli tagságukat. Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője a következő idényben stabilan a középmezőnyben szeretné tartani csapatát.

„A hamarosan kezdődő idényben meg kell lépnünk egy újabb lépcsőfokot felfelé, vagyis tovább kell stabilizálni és céltudatosabbá kell tennünk alapjátékunkat – nyilatkozta Oenning a vasasfc.hu klubhonlapnak. – Továbbá amiben mindenképpen fejlődnünk kell, az a játék gyorsasága, valamint tovább kell fejlesztenünk játékosaink atlétikai képességeit is. Emellett a pálya középső részében nagyobb magabiztossággal kell a támadásokat kialakítanunk. Ezek sulykolására most több idő lesz, így emiatt sok labdás elemet fogunk a felkészülés edzésein gyakorolni. Abban is bízom, hogy kevesebb sérüléssel tudjuk a következő szezont lejátszani. Összességében azt várom a következő bajnoki évadtól, hogy stabilan sikerül megragadnunk a középmezőnyben.”Oenning a vasasfc.hu klubhonlapnak. – Továbbá amiben mindenképpen fejlődnünk kell, az a játék gyorsasága, valamint tovább kell fejlesztenünk játékosaink atlétikai képességeit is. Emellett a pálya középső részében nagyobb magabiztossággal kell a támadásokat kialakítanunk. Ezek sulykolására most több idő lesz, így emiatt sok labdás elemet fogunk a felkészülés edzésein gyakorolni. Abban is bízom, hogy kevesebb sérüléssel tudjuk a következő szezont lejátszani. Összességében azt várom a következő bajnoki évadtól, hogy stabilan sikerül megragadnunk a középmezőnyben.”

A szakember elárulta, légióst csak akkor készülnek igazolni a nyáron, ha minőségi futballistát találnak, elsősorban magyar játékosokkal terveznek. A felkészülés első három hetében próbajátékosok feltűnése is várható, utána viszont már a kész kerettel dolgoznának. Az U19-es csapat néhány tehetsége bekapcsolódik a felnőttek alapozásába – Kleisz Márkot és Tóth Olivért név szerint említette a vezetőedző –, és visszavárják a siófoki kölcsönjátékosokat (Czingráber Máté, Gál Mátyás, Murka Benedek, Tamás László) is. Posztokat tekintve elsősorban a középpályára és a csatársor közepére keresnek hadra fogható friss erőket.

„Úgy vélem, ő stabil védőmunkára képes. A rutinja nagy erősítés lesz a játékunkban, valamint segítheti fiatalabb játékosaink fejlődését is” – mondta Oenning a már biztosan érkező rutinos védőről, Vaskó Tamásról.

A szakvezetés két egyhetes edzőtábort tervez, a hazait, Mátraházán már a jövő héten. Utána Ausztriába utaznak. Egyelőre két felkészülési mérkőzést kötöttek le, az Almásfüzitő (június 16., 17 óra) és a Bp. Honvéd (június 21., 17 óra) ellen.

A VASAS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 6.
Edzőtábor:Mátraháza, június 7–11.
Külföldi edzőtábor:
Ausztria
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 16., 17.00: Almásfüzitő
Június 21., 17.00: Bp. Honvéd
Még nem ismert a teljes program.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Vaskó Tamás (Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (Siófok, ?), Gál Mátyás (Siófok, ?), Murka Benedek (Siófok, ?), Tamás László (Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Vukasin Polekszics (Békéscsaba), Sallói Dániel (Sporting Kansas City, kölcsönben Swope Park Rangers – Egyesült Államok), Székely György (Paks)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Hermány Bence (lejár a szerződése), Korcsmár Zsolt (Lech Poznan – Lengyelország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik