Vasas: a Bundesligát is megjáró támadót hoznának haza

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 09:12
null
Novothny Soma a Vasasba térhet haza Ciprusról (Fotó: Anorthoszisz)
A Vasas labdarúgócsapata eddig egy érkezőt jelentett be a nyáron Géresi Krisztián személyében, és a háttérben már folynak az egyeztetések a további kiszemeltekkel – köztük a tavaly még a német Bundesligában futballozó, tavasszal Cipruson szereplő Novothny Somával.

 

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Vasas szeretne egy középcsatárt szerződtetni a 37 éves Feczesin Róbert mellé, és az egyik kiszemelt a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező, a 28. életévét a napokban betöltő Novothny Soma, aki átigazolási díj nélkül távozhat a ciprusi Anorthoszisztól (a helyi sajtó már korábban írt a lehetséges távozásáról). Úgy tudjuk, a felek között már megkezdődtek az egyeztetések. Kerestük a klubot a hírrel kapcsolatban, de sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták értesülésünket.

Novothny az előző idényt még a német élvonalba tavaly feljutó Bochumban kezdte, a Bundesligában hat meccsen egy gólt szerzett, majd télen a ciprusi Anorthosziszba szerződött, melynél 16 bajnoki mérkőzésen kétszer talált a kapuba. A csatár Magyarországon legutóbb, 2020-ban az Újpestben játszott, de korábban megfordult Diósgyőrben is.

Géresi Krisztián után Novothny lehetne a Vasas második nyári szerzeménye, a lehetséges távozókkal kapcsolatos hír, hogy a szintén támadó Balajti Ádámot kölcsönadhatja a klub, de Terbe Botondtól, Szatmári Lórándtól, Vernes Richárdtól, Kleisz Márktól és Novothny érkezése esetén Bobál Gergelytől is megválhat a Vasas.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők:
Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Bánfalvi Dániel (Komárom VSE), Kleisz Márk (III. Kerületi TVE), Kovács Milán (Szeged-Csanád GA),Murka Benedek(FC Ajka), Rétyi Róbert (Szentlőrinc), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus), Zimonyi Dávid (Zalaegerszegi TE FC – kölcsön után végleg)
Távozók:

Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Iyinbor Patrick(Ferencváros)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Birtalan Botond
(III. Kerületi TVE – kölcsön után lejár a szerződése), Balajti Ádám, Bobál Gergely, Kleisz Márk, Szatmári Lóránd, Vernes Richárd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik