Fotó: dvsc.hu


– Ismerős helyre került.
– Rengeteg érzelem tört elő belőlem – mondta lapunknak Varga Kevin, a 26 esztendős, 13-szoros válogatott szélső, aki az idény végéig írt alá a Lokihoz. – Furcsa volt belépni az öltözőbe, de jól fogadtak a társak. Sokukkal játszottam együtt, akikkel nem, ők is szép szavakkal köszöntöttek. A külföldi labdarúgókkal mindig jó kapcsolatom volt, nem lesz probléma a beilleszkedéssel.

– Kétezerhúsz augusztusában lépett pályára legutóbb a Debrecenben, azóta megjárta a Kasimpasát, a Young Boyst és a Hataysport. Figyelemmel követte nevelőegyesülete eredményeit?
– Természetesen. Még az NB II-ben volt a Loki, amikor eligazoltam, ám végig szurkoltam, hogy mielőbb jusson vissza az élvonalba, ennek a klubnak ugyanis a legjobbak között a helye. Szívügyem a debreceni labdarúgás, boldog vagyok, hogy itt lehetek.

– Jobb játékosként tért vissza?
– Meglepő lenne, ha nem fejlődtem volna. Mindegyik klubomban minőségi munka folyt, kiváló csapattársakkal edzettem, a török és a svájci bajnokik egyaránt színvonalasak. Védekezésben jobb lettem, bízom benne, ezt minél előbb be is tudom bizonyítani a pályán.

– Nagyszerű formában van a DVSC, idei három bajnokiján hét pontot szerzett. Nem lesz könnyű bekerülni a kezdőbe.
– Ez így van. Nem csupán érzelmi oka volt a választásomnak, szakmailag is jó döntés a Debrecen. Ragyogóan szerepel a csapat, a hétvégi, Paks elleni mérkőzésen megmutatták a srácok, kiváló erőnléti és mentális állapotban vannak. Fekszik nekem a stílus, amit az együttes játszik. Az edzésen és mérkőzéseken mindent bele kell adnom, nem jár alanyi jogon a kezdőcsapatba kerülés.

– Szrdjan Blagojevics szeptemberben érkezett a klubba, s kiemelkedő munkát végez. Milyen benyomásai vannak a szerb szakemberről?
– Amikor körvonalazódott, hogy Debrecenbe jövök, megnéztem az idénybeli összes Loki-meccs összefoglalóját, s jól látszott, mi a szakmai stáb elképzelése. Így van, kiváló munkát végez Szrdjan Blagojevics és stábja, fejlődik a csapat, jönnek az eredmények. Az elmúlt napokban azt láttam, egyfelé húz mindenki, s maximális a tisztelet a szakmai stáb és a játékosok között. A labdás edzések és a konditermi munka között egyébként nem látok semmiféle különbséget a külföldön tapasztaltakhoz képest.

– Legutóbb tavaly novemberben lépett pályára tétmérkőzésen, akkor négy percet kapott az Istanbulspor ellen, nyilván hiányoznak a meccsek a lábából. Van rá esély, hogy vasárnap pályára lép a Honvéd ellen?
– Nem tudom megmondani, ez a szakmai stáb döntése lesz. November közepétől december elejéig elvégeztem a Hataysporral az alapozást, ám ezután mérkőzésen nem léptem pályára. Aztán Debrecenben egy ideig egyénileg edzettem, a hét eleje óta pedig már a csapattal. Régen játszottam tétmérkőzést, a meccsterhelés hiányzik, ám bízom benne, ez is meglesz hamarosan.

– Gondolom, a válogatottba is szeretné visszaverekedni magát.
– Egyértelműen! Nagy célom visszakerülni a nemzeti csapatba. Ezért is volt jó választás a Loki, itt gyorsan beilleszkedem, másik együttesnél sok idő menne el ezzel is. Rizikós lett volna újabb külföldi klubot választani, mire beilleszkedek, mire formába lendülök... A Debrecen az élmezőnybe tartozik, ha kiharcolom a játéklehetőséget, és jól teljesítek, hiszem, hogy van esélyem visszakerülni a válogatottba. A meghívót nem adják csak úgy, keményen meg kell dolgozni érte. Ezen leszek.

Ismerősként köszöntheti a Fradi új igazolását a Loki játékosa

Varga Kevin korábbi klubját, a Hataysport is érintette a múlt heti törökországi földrengés. A szélső elmondta, folyamatosan kapcsolatban van korábbi társaival.
„Nehéz erről beszélni – mondta Varga Kevin. – Nem tudjuk elképzelni, min mennek keresztül az ottani emberek. Korábbi csapattársamat, Christian Atsut, valamint Taner Savut sportigazgatót még nem találták meg. A Hatayspor és a Gaziantep visszalépett a bajnokságtól, de a szövetség megengedte, hogy a következő idényben is az élvonalban induljanak. Sok korábbi csapattársamnak a futball a legkisebb problémája most, családtagjaikat és otthonukat veszítették el. Antakya gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Az a lakópark, amelyben mi laktunk, négy tömbből állt, kettő ledőlt, a miénk éppen nem, de teljesen megrongálódott. Isteni szerencse, hogy nem voltunk ott.”
A Fradi szerdán szerződtette a Hataysportól Mehdi Boudjemaát, Varga Kevin korábbi csapattársát.
„A múlt héten felhívott, s kérte a véleményemet Magyarországról, Budapestről és a Ferencvárosról. Örült, amikor elfogadta a klub ajánlatát, jó benyomásai vannak. Nagyszerű játékos, sokat fut, küzd, jól járt vele a Fradi. Érdekes, néhány hete még csapattársak voltunk a Hataysporban, a jövő héten pedig ellenfélként találkozhatunk a Debrecen–Ferencváros bajnokin.”