Döntetlennel búcsúzott Belektől az ETO, kikapott a DVTK

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 18:41
null
A DVTK, a többi magyar csapathoz hasonlóan, viharos napokat élt meg Belekben (Fotó: dvtk.eu)
Kétgólos hátrányból ért el döntetlent a Győri ETO a bolgár élvonal hatodik helyén álló Csernomorac Burgasz ellen a törökországi edzőtábortól 45 kilométerre megrendezett mérkőzésen. Az ETO-nak két vereség és egy győzelem mellett ez a negyedik döntetlenje Törökországban, ahol a DVTK labdarúgócsapata szintén nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott az üzbég a Pakhtakor Toshkenttől. Az MTK gólban gazdag meccsen maradt alul az ukrán Metalurg Doneckkel szemben. A Haladás két góllal kikapott a Gyirmóttól, az Eger 3–3-as döntetlent játszott a Mezőkövesddel.

 

DÖNTETLENNEL BÚCSÚZOTT TÖRÖKORSZÁGTÓL A LISTAVEZETŐ

A Győri ETO és ellenfele, a bolgár Csernomorec Burgasz játékosai a beleki edzőtáborra zúduló, a meccsre kijelölt pályát a játékra alkalmatlanná tevő zivatar miatt délután autóbuszra ültek, hogy a Belektől keletre található Side településen játsszanak.

Lencse Gyula technikai igazgató a győriek honlapjának elmondta, hogy a csapatok a pályára érkezés után mintegy fél óra bemelegítés után, az eredetileg tervezett kezdési időponthoz képest egy és negyedórás csúszással elkezdték a meccset. A Győr az eto.hu beszámolója szerint jól nyitott, az első félórában 3-4 alkalommal is vezetést szerezhetett volna. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, három percen belül két gólt is szereztek a bolgárok.

A második félidőben Koltai Tamás lesgóllal nyitott, amelyet nem adott meg a játékvezető. A magyar nyomás azonban ezúttal már eredménnyel járt, a szlovén Rok Kronaveter szabadrúgásból talált be. Pintér Attila a Törökországba utazó öt fiatal közül Kalmár Zsoltnak lehetőséget adott, s a középpályás meg is hálálta a bizalmat: a bal oldalon helyzetbe hozta a román Mihai Nicorecet, aki nem hibázta el lehetőségét, s a harmadik gólját is megszerezte a török riviérán.

A grúz másodosztályú Sasco csatárát, a próbajátékon lévő Giorgi Kvilitaiát is a soraiban tudó ETO-nak volt lehetősége a győzelem megszerzésére is, de ez nem sikerült, így az NB I éllovasa döntetlennel zárta a beleki edzőtábort.

GYŐRI ETO–Csernomorec Burgasz (bolgár) 2–2 (0–2)
Side
GYŐR:
Sztevanovisc (Molnár P.) – Svec (Tokody), Lipták (Djordjevics), Had (Lang), Völgyi – Kamber, Trajkovics (Kronaveter), Pátkai (Kalmár) – Andrics (Nicorec), Koltai (Kvilitaia), Varga R. (Strestík). Vezetőedző: Pintér Attila
G: Kronaveter, Nicorec
Forrás: eto.hu

DVTK: VERESÉG AZ ÜZBÉGEKTŐL

Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta Belekben a DVTK labdarúgócsapata (eddig három vereség és egy győzelem volt a mérleg), az ellenfél az üzbég első osztály éllovasa, a Pakhtakor Toshkent volt. A találkozó a heves esőzések miatt félórás csúszással kezdődött.

Délelőtt a keret egyik fele edzésen vett részt, a másik (több fiatalból álló) része pedig a délután edzőmeccsen kapott szerepet. A dvtk.eu tudósítása szerint a magyar csapat egyből letámadott, az ellenfél viszont az első szögletéből gólt szerzett Maharadze fejese révén. A DVTK-nak meg lehetett volna a válasza, de Francisco Gallardo ziccerénél nagy bravúrral védett a Toshkent kapusa. Az üzbégek szögletei a későbbiekben is veszélyt hordoztak magukban, de ezeken túl Szergejev is eltalálta a kapufát.

A második félidőben a hajrához közeledve egyre nagyobb erőket mozgósított a DVTK az egyenlítés érdekében, miközben az üzbég gólszerző második sárga lappal a kiállítás sorsára is jutott, de gól már nem esett, 1–0-ra nyert a Toshkent.

DVTK–Pakhtakor Toshkent (üzbég) 0–1 (0–1)
DVTK: Ambrusics – Menyhért, Nagy T., Hutter, Eperjesi – Takács P., Timkó (Bogáti) – Gallardo, Fernando, Bacsa (Szabó B.) – Seydi (Icsó)
Forrás: dvtk.eu

BESE DUPLÁJA KEVÉS VOLT AZ MTK-NAK

A Metalurg az első félidő végén, és a második játékrész elején 13 perc alatt négy gólt szerzett az MTK ellen Belekben, ezzel el is döntötte a találkozó sorsát.

Hogy ne kiütéses vereség legyen a vége, arról Bese Barnabás gondoskodott: két perc alatt duplázott. A Metalurg a 78. perctől kezdve egyes, a 85. perctől kezdve pedig kettős emberhátrányban játszott Mikola Morozjuk, illetve Olekszandr Volovik kiállítása után, de az MTK-nak nem sikerült további gólokat szereznie.

MTK–Metalurg Doneck (ukrán) 2–4
G: Bese (73., 75.) ill. D. Troré (39., 41.), Volovik (45. – büntetőből), Moraes (52.)
Kiállítva: Morozjuk (78.), Volovik (85.)

EGER: „VEZETŐEDZŐ” NÉLKÜL DÖNTETLEN A KÖVESDDEL

A vendég egriek szempontjából azért volt érdekes a mai, Mezőkövesd ellenni felkészülési találkozó, mert a leendő vezetőedző, Mészáros Ferenc még nem ült le a kispadra, míg a távozó Simon Antal már nem irányítja a csapatot. Mészáros elmondta, addig hivatalosan nem áll munkába, míg az elődjével nem egyeznek meg a vezetők a váltás körülményeiről. A mai összecsapáson így Horváth Tamás utánpótlástréner ült az egriek kispadján.

Az egriek jól kezdték a mérkőzést, a szünetben már 2–0-ra is vezettek, a második félidőben azonban magára talált Véber György másodosztályú együttese, és végül 3–3-as döntetlennel zárult a Mezőkövesd–Eger meccs.

A találkozón a vendégeknél egy próbajátékos is szerepet kapott a 23 éves francia támadó középpályás, Yohan Lasiment személyében, aki rögtön gólt is szerzett. Lasiment legutóbb a görög Lárszában játszott, de nyár óta nincs csapata. Korábban Franciaországban játszott a Rennes-ben, a Sedanban és a Grenoble-ben. A francia élvonalban egy mérkőzésen lépett pályára, míg a másodosztályban 51 találkozón két gólig jutott.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–EGRI FC 3–3 (0–2)
Mezőkövesd, 300 néző. V: Nagy R.
MSE: Szántai (Ficsor) – Hegedűs Cs., Szalai V. (Lakatos B.), Kardos N., Éles (Bényei) – Petneházi (Bogdány), Farkas B., Dobos (Lipusz), Bognár I.– Hamar Á., George
EGER: Sztankó (Brljak) – Balog Zs., Katona A., Mecsinovics, Piller – Cs. Pavicsevics (Farkas Á.), Albert Á. – Koós, Dobrics (Zvara), Lasimant (Szabó B.) – Horváth Z. (Pavlov)
G: Hamar Á., Bogdány, Bognár I., ill. Horváth Z., Lasimant, Pavlov

HALADÁS: VERESÉG CSANK JÁNOSÉKTÓL

Hosszú kihagyás után Tóth Péter ismét pályára lépett a Haliban, de játszott a térdműtéten átesett Ugrai Roland is. A haladas.hu beszámolója szerint a 34. percben Rajos veszített labdát a Haladás térfelének közepén, Regedei Csaba elé került, aki 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Szünet után a gyirmótiak kezdtek jobban, és a 60. percben egy kontra után Magasföldi József 18 méterről, balról a bal felső sarokba bombázott.

„Nagyon fáradtan mozogtak a fiúk, emiatt védekezésben sokat hibáztunk és a kapu előtt is nagyon pontatlanok voltunk. Még két hetünk van, hogy frissebbé tegyük a játékosokat" – mondta Artner Tamás, a Haladás edzője.


HALADÁS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–2 (0–1)

Szombathely, 50 néző. V: ifj. Tuczay
HALADÁS: Rózsa (Murtits) – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány (Tóth P.) – Simon Á., Nagy I G. – Radó, Németh M. (Rajos, Ugrai), Halmosi – Andorka
GYIRMÓT: Deli (Holczer) – Nagy II G. (Tölgyesi), Csizmadia, Balog Z., Gévay – Regedei, Lázár P. (Hajba), Erős G. (Guttyán), Cseri T. – Magasföldi, Oross (Fitos)
G: Regedei, Magasföldi


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik