Tallo mindenkitől elnézést kért (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Azért vagyok most itt, hogy bocsánatot kérjek a múlt heti mérkőzés végén történt események miatt. Elnézést kérek azért a helyzetért. Tudjátok jól, hogy mit szeretnék adni a csapatnak, a szurkolóinknak. Szeretném, hogy a csapat nyerjen, így nagyon-nagyon csalódott vagyok” – kezdte Tallo az üzenetét.

„Volt egy pillanat, amikor elvesztettem a fejemet, amiért szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, hiszen nem mutattam jó példát a csapatnak és a magyar futballnak. Nem jellemző rám, hogy így viselkedjek, tudják ezt a csapattársaim is, akik elfogadtak olyan embernek, amilyen vagyok. Az ő elnézésüket is kérem” – tette hozzá a támadó, aki saját elmondása szerint még soha nem volt korábban kiállítva a karrierje során. 

„Az a szituáció nagyon furcsa volt, én is eléggé össze voltam zavarodva. Nem számítottam rá, hogy pirosat kapok. A játékvezető azt mondta, hogy menjek le a pályáról, és szerintem pontosan ezt csináltam. Csak annyit mondtam neki, hogy azt csinálom, amit kért. Nagyon meglepődtem, amikor felmutatta a piros lapot.”

Tallo teljes bocsánatkérése


Mint ismert, Tallót – miután a második félidőben már kapott egy sárgát – a 92. percben, lecserélése közben második sárga lappal kiállította Bogár Gergő a DVTK elleni bajnokin. A játékvezető előbb odament jelezni, hogy az elefántcsontparti játékos rövidebb úton, gyorsabban is elhagyhatná a játékteret, majd Tallo reakcióját látva szinte azonnal előkapta a lapokat a zsebéből.

Amit a fegyelmi bizottság valószínű súlyosbító körülményként értékelt, az az, hogy Tallo a lefújást követően megpróbált visszamenni a játéktérre, csapattársainak és a szakmai stáb tagjainak kellett lefogniuk, hogy ne rohanjon oda a játékvezetőhöz.

A futballista a beszámolók szerint az öltözőfolyosón sem tudott lehiggadni, Bogár Gergő mellett a vezetőedzőjével, Michael Oenninggel is összekülönbözött, számonkérve, miért kellett a 92. percben megpróbálni lecserélni.

Az AS Románál nevelkedett játékos ötmeccses eltiltást kapott a fegyelmi bizottságtól, ennek értelmében a ZTE FC, a Paksi FC, a Budafoki MTE, a Puskás Akadémia és a Kisvárda elleni bajnokit kell kihagynia a 28 éves, 15 NB I-es találkozón három gólig és négy gólpasszig jutó támadónak.