Újpest: Roderick Duchatelet fontolgatja a klub eladását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 11:08
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpest labdarúgócsapatának belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet ismét fontolgatja, hogy eladja a csapatot működtető kft-ben meglévő tulajdonrészét.

Az NSO több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy az Újpest FC többségi tulajdonosa, Roderick Duchatelet már folytatott puhatolózó egyeztetéseket a klub többségi tulajdonjogának lehetséges értékesítéséről.

Végleges döntés még nem született, úgy tudjuk, a belga üzletember először is szeretné felmérni a lehetőségeket, ezért nem is állt eddig a nyilvánosság elé. A klub vezetőségét egyelőre nem értük el, de valószínűleg most még nem is reagálnának a hírre, mert nagyon korai fázisban vannak a megbeszélések.

A hírek szerint Duchatelet elsősorban azt az összeget szeretné viszontlátni, amelyet kölcsön formájában beletett a klub működésébe. Kérdés, pontosan mekkora összegről van szó, és sikerül-e egyáltalán találni olyan befektetőt, aki ezt átvállalja.

Újpesten már nem először kerül szóba, hogy Duchatelet kiszáll a magyar futballból. Legutóbb tavasszal, az úgynevezett „licencügy” kapcsán gondolkodott el ezen, de miután az MLSZ hozzájárult az indulási jog átruházásához az újonnan létrehozott Újpest 1885 Futball Kft. javára, végül a maradás mellett döntött. A kérdés, meddig...

Az Újpest mellett egyébként jelenleg még a belga Standard Liege, az angol Charlton, a spanyol Alcorcón és a német Carl Zeiss Jena, illetve közvetve a szintén belga St.-Truiden sorolandó a Duchatelet-futballbirodalomhoz, de csak a magyar klubot irányítja Roderick Duchatelet, a többit édesapja, Roland Duchatelet igazgatja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik