Tallo a meccs után megpróbált visszamenni a játéktérre, majd az öltözőfolyosón is le kellett fogni, vélhetően ezért kapott súlyosabb büntetést (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Emlékezetes, Tallót – miután a második félidőben már kapott egy sárga lapot – a 92. percben, lecserélése közben második sárga lappal kiállította Bogár Gergő. A játékvezető előbb odament jelezni, hogy az elefántcsontparti játékos rövidebb úton, gyorsabban is elhagyhatná a játékteret, majd Tallo reakcióját látva szinte azonnal előkapta a lapokat a zsebéből.

Az azóta sem derült ki, milyen nyelven zajlott a kommunikáció a két fél között, többen felvetették, hogy az újpesti labdarúgó esetleg a nyelvi akadályokat próbálta csak jelezni – Solymosi Péter és Kim Ojo esete óta aligha meglepő ez a gyanú a Megyeri úton. 

Amit a fegyelmi bizottság valószínű súlyosbító körülményként értékelt, az az, hogy Tallo a lefújást követően megpróbált visszamenni a játéktérre, csapattársainak és a szakmai stáb tagjainak kellett lefogniuk, hogy ne rohanjon oda a játékvezetőhöz.

A futballista a beszámolók szerint az öltözőfolyosón sem tudott lehiggadni, Bogár Gergő mellett a vezetőedzőjével, Michael Oenninggel is összekülönbözött, számonkérve, miért kellett a 92. percben megpróbálni lecserélni.

Az Újpest FC a hivatalos honlapján megerősítette az MLSZ-döntés hírét, a rövid közleményben nem jelezve, hogy megpróbálnának fellebbezni az ítélet ellen, melynek értelmében a ZTE FC, a Paksi FC, a Budafoki MTE, a Puskás Akadémia és a Kisvárda elleni bajnokit kell kihagynia a 28 éves, 15 NB I-es találkozón három gólig és négy gólpasszig jutó támadónak. 

Ez volt az AS Románál nevelkedett játékos első kiállítása Magyarországon. 

A további fegyelmi döntésekről ide kattintva olvashat!

Tallo kiállítása (Fotó: Tumbász Hédi)
Elsőre is nehezen fogadta a kiállítást (Fotó: Tumbász Hédi)
A lefújás után is a szakmai stábnak és a társaknak kellett nyugtatni, az öltözőbe terelni (Fotó: Tumbász Hédi)


LABDARÚGÓ NB I

21. FORDULÓ
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–0 (Mitrovics 60.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár