Újpest: nem fizetnek játékosért, de van egy bizonyos összeg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.23. 10:27
Az utóbbi hetek slágertémája Újpesten: megy vagy marad? Normál esetben valamely futballistára vonatkozna a kérdés, ám a közelmúltban a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet szerepvállalása kapcsán vetődött fel.

„Amíg a tulajdonos nem közli velem, hogy eladja az üzletrészét és már nem áldoz pénzt a klubra, addig azon dolgozunk, hogy minél erősebb játékoskeretet alakítsunk ki a tavaszra – mondta Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a Nemzeti Sportnak. – Egyelőre a téli átigazolások kapcsán egyeztettem Roderick Duchatelet úrral, és bár úgy tűnik, hogy élő szerződésű labdarúgó megvásárlására nem lesz lehetőségünk, bizonyos összeget rendelkezésre bocsátott az erősítésekre."

A távolabbi jövő továbbra is kérdéses, ám úgy tűnik, az egyesület télen még számíthat az ifjabb Duchatelet támogatására. Persze furcsa is lenne, ha épp az elmúlt négy év legjobb őszi szezonja után hagyná magukra a lila-fehéreket, az Újpest ugyanis 2009-ben telelt legutóbb a felsőházban.

„Elégedettek lehetünk az eddigi szereplésünkkel, bár némi hiányérzet azért van bennem – folytatta Kovács Zoltán. – A három vereség belefér, elsősorban a hét döntetlen miatt bosszankodhatunk, utóbbiak közül ötöt nyerésre válthattunk volna a helyzetek és a mutatott játék alapján. Nem bújhatunk a csatárhiány mögé, hiszen a helyzetkihasználás nem poszt, hanem karakter kérdése. A labdarúgó vagy képes eldönteni a meccset, vagy nem, ilyen egyszerű. Négy pontra vagyunk a dobogótól, ám kicsit szomorú, hogy az elmúlt évek miatt már ennek is örülnünk kell. Egy hússzoros bajnoknak mindig az élmezőnyben kellene állnia."

A vezetők tavasszal is a dobogós helyek közelében szeretnék látni a csapatot, ehhez azonban mindenképpen erősíteni kell.

„Megígérhetem, hogy nem érkeznek majd tucatjával a próbajátékosok, de elképzelhető, hogy néhány külföldit megnézünk. Minden csapatrészbe igazolni szeretnénk, hiszen az ősszel nagyon szűk kerettel dolgoztunk, a kulcsjátékosok pihentetésére esély sem volt. Ráadásul egyesek edzésmunkáján is meglátszott, hogy biztosnak érezték a helyüket az együttesben, ezen változtatni szeretnénk."

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Debreceni András (DVTK), Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium), Tony Watt (skót, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, szabadon igazolható), Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Jonathan Heris (belga, Charlton Athletic – Anglia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik