Újpest: négy hónapja várt klubra, a Megyeri úton lelt új csapatra

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 16:17
null
Az Újpest új szerzeménye, Ajanah-Chinedu Kabát Péter társaságában (Fotó: ujpestfc.hu)
A szabadon igazolható, 183 centi magas Simeon Ajanah-Chinedu az Újpest FC új szerzeménye – adta hírül a lila-fehér klub hivatalos honlapja.

Montenegróban, az első osztályban futballozó – az idényt osztályozós helyen záró és csak tizenegyespárbajban benn maradó – OFK Titograd együttesénél júliusban járt le Ajanah-Chinedu szerződése. Négy hónap elteltével a Megyeri úton térhet vissza a pályára a nigériai bekk – amennyiben ehhez minden engedélyt meg tud szerezni az Újpest.

Az előző évben alapembernek számított a podgoricai együttesnél, szinte majdnem minden bajnokin a kezdőben kapott helyet. Bemutatkozhatott a nemzetközi porondon is, a CSZKA Szófia elleni Európa-liga–selejtezőben minden lehetséges percet a pályán töltött (180) – írja 20 éves szerzeményéről az ujpestfc.hu.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, sok jót hallottam a városról és a klubról. A srácok kedvesek, hamar befogadtak, nagyon várom a közös munkát. Szeretnék minél előbb bemutatkozni, és bízom benne, hogy jó eredményeket fogunk együtt elérni” – idézi Ajanah-Chinedu székfoglalóját a klubhonlap.

Hogy a védőt mikor vetheti be a szakvezetőség, egyelőre nem tudni. Az Újpest közleménye szerint „a jelenlegi jogszabályok miatt nem állhat Predrag Rogan rendelkezésére, demindent elkövetnek azért, hogy a lehető leghamarabb pályára lépjen lila-fehérben. A klub nem részletezi, hogy pontosan milyen kihívással néznek szembe, miként az sem derült ki egyelőre, hogy Ajanah-Chinedu mennyi időre szóló szerződést írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik