Újpest: „Mindkét klub jól jár, ha együttműködünk egymással”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.05. 12:55
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet az egyik belga internetes oldalnak adott nyilatkozatában elmondta, annak ellenére is szeretne jó munkakapcsolatot ápolni a Standard Liege-zsel, hogy édesapja, Roland Duchatelet eladta a belga klubot.

„A jövőben is szeretnénk együttműködni a Standarddal, mert mindkét fél jól jár. Az Újpest játékosai tisztában vannak vele, hogy így könnyebben felfigyelhetnek rájuk, míg a belga klub a Dél-Amerikából érkező játékosok beilleszkedését megkönnyítheti a kölcsönadással, valamint nagyobb hírnévre tehet szert Magyarországon. Számos példa bizonyítja, hogy szakmailag és anyagilag is hasznos az együttműködés” – mondta Duchatelet a zone-rouche.be című belga honlapnak.

Az Újpest tulajdonosa Darwin Andradéról is szót ejtett, aki az előző szezonban egy mérkőzésen játszott az újpestieknél, majd kölcsönbe a Standardhoz került. A kolumbiai válogatott játékos meggyőző teljesítményt nyújtott a belga klubnál, amely négyéves szerződést kötött vele.

„Darwin maradni akart a Standardban, mert jól érezte magát. Több klub is érdeklődött iránta, de régóta tudtuk, hogy a liege-i együttes szerette volna megtartani” – mondta Duchatelet.

Az Újpest állítólag kétmillió euró körüli összeget kapott a Copa Américát is megjáró 24 éves futballistáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik