Újpest: „Ennyi nem elég” – Giorgi Beridze

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 12:37
null
Beridze nagy dobásra készül az újpesti együttessel (Fotó: Török Attila)
Giorgi Beridze, a lila-fehérek grúz támadója szeretné túlszárnyalni az előző idényben mutatott teljesítményét, csapatát pedig csoportkörbe vezetné az európai kupaporondon.

 

Az elmúlt idény megerősítette benyomásunkat, amelyet Giorgi Beridzéről szereztünk még 2018–2019-ben: a magyar bajnokság egyik kiemelkedő légiósa. A grúz támadó szabadon igazolható játékosként érkezett Újpestre, az első meccsén a Mol Fehérvár ellen gólt szerzett, amelyet a bajnokságban további kilenc, míg a Magyar Kupában hat követett. Pedig nem volt könnyű helyzetben, hiszen csak októberben írt alá a lilákhoz, koronavírus-fertőzése volt, majd a csapat edzőt váltott – mégis élete eddigi legjobb idényét zárta.

„A lehető legjobb döntést hoztam az újpesti ajánlatát elfogadásával – mondta lapunknak. – A két évvel ezelőtti kölcsönjátékom révén tisztában voltam vele, milyen körülmények várnak a csapatnál, ez sokat nyomott a latban. Szabadon igazolható játékosként egy ideig Újpesten készültem, nem voltam leeresztve. Ismertem a többieket a pályáról és azon kívül is, a szakmai stáb elképzeléseire ugyancsak volt rálátásom, így könnyen beilleszkedtem. Felemás idényt zártunk, voltak mélypontjaink, de végül minden jól alakult, mert megnyertük a kupát. Ha az egyéni teljesítményemet nézem, ez volt életem eddigi legjobb idénye, ám remélem, a jövőben még jobb leszek.”

Miután decemberben Michael Oenning lett az együttes vezetőedzője, a klasszikus szélsőjáték nélküli felállásra állt át az Újpest. A 24 éves labdarúgó a szerkezetváltás óta új poszton kamatoztatja erényeit.

„Amolyan második csatárt játszom, ennek tulajdonítható, hogy több gólt szerzek, remekül érzem magam az új szerepkörben. Junior Tallóval jól kiegészítjük egymást: ő az erős, én pedig a fürge.”

Még egy évig megállapodás köti a lila-fehérekhez, s merész tervei vannak.

„Az a célunk, hogy a bajnokságban az első háromban végezzünk és újra megnyerjük a Magyar Kupát. Ugyanakkor szeretnénk megragadni az esélyt és kihozni a maximumot a nemzetközi kupaszereplésünkből is. A csapatunk szerintem erősebb lesz az előző idénybelinél, meg kell próbálnunk bejutni az Európa-konferencialiga csoportkörébe.”

Ha jó formában van, sokat tehet csapata kiugró teljesítményéért. A szélsőből lett támadó június 7-ig a grúz válogatottal készül, majd jó egyhetes vakáció után visszatér klubjához. Bár a Románia elleni tesztmeccsre Willy Sagnol szövetségi kapitány nem nevezte, a játékos mindenkit megnyugtatott, nem sérülés miatt maradt ki a keretből.

„Sok futballistát meg akar nézni a kapitány, s mivel engem a legutóbbi világbajnoki selejtezőkön látott, ezúttal pihentetett. Két és fél év után tértem vissza a válogatotthoz. Ha így folytatom, fontosabb szerepet tölthetek be, ám tudom, ennyi, vagyis egyetlen jó idény nem elég, mostantól azt várják el tőlem, hogy folyamatosan ezen vagy még magasabb szinten teljesítsek.”    

EDZŐTÁBOR AUSZTRIÁBAN

Az újpestiek június 13-án kezdik meg a felkészülést a 2021–22-es idényre – írja a klubhonlap –, június 25-én edzőtáborba indulnak Ausztriába, ahol három mérkőzést játszanak (27-én, 30-án és július 2-án), majd július 4-én térnek vissza Magyarországra, onnantól itthon folytatják az edzést. Ami már biztos: július 10-én hazai pályán, a Szusza Ferenc Stadionban fogadják a DVTK-t felkészülési meccsen.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik