Újpest: Balajcza 11 év után bejelentette távozását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.30. 15:05
null
Balajcza az FTC elleni derbin védte utoljára az újpesti kaput (Fotó: Koncz György)
Immár hivatalos, amit eddig is tudni lehetett: Balajcza Szabolcs a nyáron tizenegy év után elhagyja a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpestet. A kapus videoüzenetben köszönt el a lila-fehérektől.

„Isten veled, Kapitány!” – írta Twitter-oldalán az Újpest a Balajcza Szabolcsot búcsúztató videója elé. A 37 éves kapus, aki csapatkapitánya a klubnak, érzelmes búcsút vett a lila-fehér együttestől.

„Eljött ez a pillanat is… Sokan már tudtátok ezt, sokan talán örültök is neki – kezdte mosolyogva Balajcza Szabolcs. – Tizenegy év után sajnos elhagyom szeretett klubomat. Nehéz ez a váltás, mert megszerettem ezt a klubot. Nehezen indult az itteni pályafutásom. Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, nagyon sokat tanultam itt, szép emlékeket viszek magammal.”

Balajcza kiemelte a szurkolók biztatását, és hozzátette: meghatározó volt karrierjében 2012 áprilisában a Vasas elleni hazai mérkőzés, melyen többek között büntetőt is védett. A Ferencváros elleni 6–0-s diadal is olyan élmény, amit sosem felejt el – fogalmazott a rutinos kapus. „Az utóbbi egy év talán nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Még tudok két-három évet teljesíteni, de már nem Újpesten. Hajrá, lilák!”

Mint azt már jeleztük, a kapus várhatóan az NB II-be feljutó ETO FC Győrnél folytatja a pályafutását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC), Tamás Krisztián (Gyirmót)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: ETO FC Győr)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Mohl Dávid (lejár a szerződése), Nagy Gábor (lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és Schalke – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik