Újpest: az UTE reagált az Alkotmánybíróság döntésére a címervitában

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 15:28
null
Az UTE reagált az Alkotmánybíróság döntésére (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Mint ismert, az Alkotmánybíróság (AB) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria ítéletét az Újpesti Torna Egylet és az Újpest 1885 Futball Kft. címervitájában. Előbbi közleményben reagált a döntésre.

 

Az UTE pénteki közleményében emlékeztetett, hogy azért fordult bírósághoz, mert a „többségi tulajdonos önkényesen megváltoztatta a város sportmúltját szimbolizáló címert”.

„Álláspontunk szerint Roderick Duchatelet ezzel megsértette az 1885 óta működő egyesület személyiségi jogait és egyben Újpest teljes sportszerető közösségét, valamint minden lila-fehér érzelmű szurkolót” – fogalmaz az újpesti klub, jelezve, hogy az eljárás újra bírósági szakaszba kerül.

„Sokan kritizálták klubunkat, de az Alkotmánybíróság döntése most bizonyította, hogy a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosaként nemcsak erkölcsi, hanem jogi szempontból is mindent megtettünk címerügyben. Álláspontunk szerint nagy lépést tettünk most azért, hogy Roderick Duchatelet végre visszaadja a csapatnak az újpesti sportszerető közösség összetartozásának jelképét, vagyis a tradicionális címert” – zárul az UTE állásfoglalása.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik