Igor Angelovszkit ki kellene vásárolni a jelenlegi szerződéséből (Fotó: Getty)

 

Nehéz eldönteni, Újpesten most örülhetnek-e, hogy félbeszakadt a bajnokság, vagy sem. A csapat idénye nem úgy alakul, ahogyan eltervezték: nemzetközi kupaindulást garantáló helyről, Magyar Kupa-trófeáról álmodtak, ehhez képest az együttes a kupától már búcsúzott, s a bajnokságban egy pont választja el a már kieső helyen (11.) álló Zalaegerszegtől. Noha Roderick Duchatelet tulajdonos az elmúlt több mint hét évben teljes mellszélességgel kiállt Nebojsa Vig­njevics vezetőedző mellett, most úgy hallani, nem elképzelhetetlen a váltás. A szerb tréner irányításával gödörbe kerültek a lila-fehérek, s megcsapta őket a kiesés szele. A pletykák ilyenkor beindulnak, Észak-Macedóniából származó információk szerint képbe került Újpesten Igor Angelovszki, az ottani válogatott szövetségi kapitánya.

„Az északmacedón válogatott szövetségi kapitánya vagyok, nem velem kell tárgyalni – mondta a Nemzeti Sportnak a 43 éves edző. – Szerződés köt a labdarúgó-szövetséghez, minden erőmmel azon vagyok, hogy minél ütőképesebb csapatot alakítsak ki. Az esetleges érdeklődőnek először a feletteseimet kell megkeresniük, nem beszéltem senkivel a magyar klubtól.”

A leginkább valószínű forgatókönyvnek azt tartjuk, hogy Vignjevics marad a lila-fehérek vezetőedzője, addig legalábbis biztosan, amíg Roderick Duchatelet az újpestiek tulajdonosa. Ő játékosokra sem szokott pénzt áldozni – leginkább szabadon igazolható futballistákat visz Újpestre –, meglepő lenne, ha éppen egy trénert vásárolna ki a szerződéséből.