Újpest: a kulcsember Lengyelországba igazolt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.21. 13:45
null
Litauszki (jobbra) Lengyelországban folytatja
A Nemzeti Sport Online korábban már jelezte, hogy az Újpest lejáró szerződésű középhátvédje, Litauszki Róbert iránt külföldről érdeklődnek. Majd megtudtuk, az is eldőlt, hogy a 26 esztendős játékos távozik a lila-fehérektől, és Lengyelországban folytatja a pályafutását. Később az Újpest hivatalos honlapján erősítette meg információnkat: Litauszki a Cracoviához szerződik.

 

Korábban már jeleztük, hogy az Újpest tárgyalt a hosszabbításról Litauszkival, de nem sikerült vele megegyezni a folytatásról. A 2010 óta a lila-fehérek alkalmazásában álló középhátvéd iránt magyar élcsapatok, valamint török, görög, izraeli és román együttesek is érdeklődtek, ám megállapodás nem született.

Ennek ellenére megtudtuk, hogy Litauszki külföldre szerződik, méghozzá Lengyelországba, következő klubja pedig hamarosan be is jelenti a szerződtetését.

Úgy tudtuk, az Újpest játékosa a lengyel bajnokság legutóbbi idényében negyedik helyen végző Cracoviában folytatja a pályafutását. A krakkói csapat a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet.

A nap folyamán az Újpest hivatalos honlapján erősítette meg értesüléseinket. Litauszki valóban a lengyel Cracoviában folytatja pályafutását, az újpesti játékos hároméves szerződést kötött új csapatával

„Nehéz döntés volt, hiszen tizenhárom évet futballoztam Újpesten, s benne volt a pakliban, hogy maradok a lila-fehéreknél – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Litauszki Róbert. – Nebojsa Vignjevics vezetőedzőtől rengeteget tanultam, a szurkolók fantasztikusak voltak, és a vezetőkkel is korrekt volt a kapcsolatom. Ugyanakkor szerettem volna tovább fejlődni, erősebb bajnokságban futballozni, és mivel a válogatottság is a céljaim között szerepel, úgy éreztem, váltanom kell. Féltem, hogy néhány év múlva megbántam volna, ha nem próbálom ki magam légiósként, remélem, ezt a Megyeri úton is megértik. Miután megegyeztünk a Cracovia vezetőivel, azonnal felhívtam az Újpest tulajdonosát, nem akartam, hogy Roderick Duchatelet az újságokból tudja meg, hogy máshol folytatom. Békében váltunk el egymástól, s remélem, néhány év múlva visszatérhetek a klubhoz.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Szigetszentmiklós, ?), Tóth Patrik (Budaörs?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ezequiel Calvente Criado (spanyol, Békéscsaba), Cseke Benjámin (MTK – kölcsön után végleg?)
Távozók: Litauszki Róbert (Cracovia – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Cseke Benjámin (MTK, ?), Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?), Lencse László (Puskás AFC, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Balogh Balázs (Cracovia Kraków, Lech Poznan – Lengyelország), Kabát Péter (lejár a szerződése), Nagy Tibor (lejár a szerződése)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik