Újpest: a belga védő úgy érzi, kinőtte az NB I-et, váltana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 07:56
A Duchatelet-birodalom magasabban jegyzett klubjainak egyikébe szerződne Újpestről Jonathan Heris, aki úgy érzi, a lila-fehéreknél nem a megfelelő poszton játszik, mert amíg a Megyeri úton középhátvédként számítanak rá, ő többet segítené a támadásokat. Heris egyébként is úgy érzi, kinőtte már az NB I-et.

„Az ügynököm azt mondta, legyek türelmes, de van esély arra, hogy januárban klubot váltsak – mondta Heris, akiről már korábban is felvetődött, hogy válthat, Thierry Dailly, az ügynöke ugyanis hetek óta egyeztet Roderick Duchatelet klubtulajdonossal. – Ha minden igaz, jó esély van arra, hogy Angliába vagy Liege-be szerződjek, de nem vagyok a Duchatelet-galaxishoz láncolva, megfelelő ajánlat esetén máshová is mehetek. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy nem menekülök Újpestről, csak akkor váltok, ha tényleg előrelépést jelent az új klub.”Heris, akiről már korábban is felvetődött, hogy válthat, Thierry Dailly, az ügynöke ugyanis hetek óta egyeztet Roderick Duchatelet klubtulajdonossal. – Ha minden igaz, jó esély van arra, hogy Angliába vagy Liege-be szerződjek, de nem vagyok a Duchatelet-galaxishoz láncolva, megfelelő ajánlat esetén máshová is mehetek. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy nem menekülök Újpestről, csak akkor váltok, ha tényleg előrelépést jelent az új klub.”

„Budapest csodálatos város, de Európa más tájain is bizonyára vannak szép helyek. Az angol másodosztály vonzó számomra, szerintem illenék oda, ahol megállják a helyüket a magas és erős játékosok. Úgy vélem, az angol második vonal még mindig négyszer olyan erős, mint a belga élvonal – folytatta a 24 éves belga labdarúgó, akinek január 14-én kell jelentkeznie az Újpest felkészülésének rajtján. – Az Újpestben középhátvédet játszok, ami egyre inkább zavar, mert szeretnék több szerepet vállalni a támadásokban, az edző azonban ezt nem engedi meg. Érettebb játékos lettem, mert bár sok sárga lapot kaptam, ezek nagy része túlzás volt a bírók részéről. Nem folyt vér, nem volt alattomos szabálytalanság. Sokat fejlődtem ezen a téren.”

Heris a belga lapnak elmondta, aki Budapesten jár, feltétlenül keresse fel a Gellért gyógyfürdőt, és ne aggódjon, a magyar fővárosban mindig könnyen meg lehet találni a jó kikapcsolódást. A magyar konyhának nem rajongója, de az Újpest meccseit szívesen ajánlja honfitársainak, főleg a Ferencváros és az MTK elleni bajnokikat, amelyeket fokozottan éles a hangulat.

Heris ebben a szezonban a bajnokságban 16 mérkőzésen lépett pályára, hat sárga lapot kapott, az újpesti tizenhatoson belül három olyan megmozdulása volt, amely után tizenegyest ítéltek a lila-fehérek ellen. Heris 2014 februárjában érkezett az Újpesthez, előtte belga másodosztályú csapatokban (RWDM Brussels, Royal White Star Bruxelles, AFC Tubize) futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik