Újabb „dzsudzsákos” nyár, Priskin marad, Lencséről tárgyalnak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 12:25
A Nemzeti Sport Online a szezon befejeztével rendszerint körbenéz a legtöbb magyar játékossal foglalkozó menedzserirodák háza táján. Korábbi körképünkben az F-Group játékosügynökség futballistáival foglalkoztunk, ezúttal a Stars and Friends menedzseriroda magyarországi képviselőjével, Vörösbaranyi Józseffel beszélgettünk.

Jelen áll szerint Dzsudzsák Balázs a Dinamóval kezdi a nyári felkészülést, de a helyzet még változhat... (Fotó: archív)
Jelen áll szerint Dzsudzsák Balázs a Dinamóval kezdi a nyári felkészülést, de a helyzet még változhat... (Fotó: archív)
Jelen áll szerint Dzsudzsák Balázs a Dinamóval kezdi a nyári felkészülést, de a helyzet még változhat... (Fotó: archív)
Jelen áll szerint Dzsudzsák Balázs a Dinamóval kezdi a nyári felkészülést, de a helyzet még változhat... (Fotó: archív)
Jelen áll szerint Dzsudzsák Balázs a Dinamóval kezdi a nyári felkészülést, de a helyzet még változhat... (Fotó: archív)

 

DZSUDZSÁK KLUBVÁLTÁSA NEM ZÁRHATÓ KI

Ahogy a téli átigazolási időszakban, úgy most nyáron is az egyik legérdekesebb kérdés, mi lesz Dzsudzsák Balázzsal, van-e esély arra, hogy elhagyja a Dinamo Moszkvát.

„Vannak érdeklődők, akikkel tartjuk a kapcsolatot, nem zárható ki, hogy Dzsudzsák Balázs váltani fog a nyáron, de ez nagyban függ a Dinamo szándékaitól. Az biztos, hogy a klubnál elégedettek a szélsővel, kiváló a kapcsolata Dan Petrescu vezetőedzővel, aki maximálisan tisztában van Balázs képességeivel, nem véletlenül játszotta végig nála a tavaszi szezont, vagyis fontos tagja a csapatnak. Bizonyítani tudta a képességeit, és azt is megmutatta, hogy a korábban megszokottnál jóval több védekező feladatot is képes ellátni. Ennek ellenére, megfelelő ajánlat esetén elgondolkodhatnak az orosz klub vezetői, de itt még nem tartunk, nem történt konkrét lépés az ügyben” – nyilatkozta a válogatott szélsővel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online kérdésére Vörösbaranyi.

A 27 bajnokin öt gólt és tíz gólpasszt jegyző Dzsudzsákkal kapcsolatban az a legérdekesebb kérdés, vajon mekkora összegért lenne hajlandó elengedni őt a Dinamo, illetve a télen érdeklődő Liverpool és a játékossal szintén szóba hozott olasz Inter a kérők között lehet-e még, vagy esetleg más angol és olasz csapatok is bejelentkeznek érte. Az elmúlt fél év hírei alapján ugyanis ez a két ország tűnhet lehetséges célállomásnak, persze az átigazolási piac kiszámíthatatlanságát ismerve a helyzet gyorsan változhat, és a legérdekesebb kérdések megválaszolására még várni kell. Dzsudzsák átigazolási ügye – már ha érkezik érte ajánlat, és tényleg beszélhetünk ügyről – ugyanis akár a piac augusztusi hajrájáig is elhúzódhat. Vagyis újabb hosszú, különböző átigazolási pletykákban várhatóan gazdag, „Dzsudzsákos-nyár” elé nézünk.

PRISKIN KLUBCSERÉJE NEM KERÜLT SZÓBA, NOVOTHNY A SERIE B-BE KERÜLHET, LENCSÉRŐL TÁRGYALNAK

A Stars and Friends iroda másik oroszországi légiósával, Priskin Tamással kapcsolatban Vörösbaranyi elmondta, az élvonaltól búcsúzó Alanyijánál továbbra is számítanak a csatárra, aki szívesen maradna, és mivel 2015-ig élő szerződése van, nem került szóba a távozása. A válogatott csatár 23 meccsen öt gólt szerzett, négy gólpasszt adott az orosz élvonalban.

Az iroda Olaszországban szereplő játékosa, a Napoli tartalék-, vagyis Primavera-csapatában jó szezont futó Novothny Soma ellenben kölcsönbe kerülhet. „Keressük Soma számára a megfelelő csapatot, amelynél minél több játéklehetőséget kaphat. Másod- és harmadosztályú kölcsönjáték sem zárható ki, bár egyelőre jobbára a Serie B-ből vannak érdeklődések” – fogalmazott vele kapcsolatban a játékosügynök.

A hazai piac felkapott játékosai közé tartozhat Lencse László is, aki tavasszal a görög Aszterasznál szerepelt kölcsönben, ám oda már nem tér vissza, a kérőknek a Videotonnal kell megegyezniük, ugyanis a csatárt még élő szerződés köti a fehérváriakhoz. Amint arról a múlt héten már beszámoltunk, a Diósgyőr és a Győr is szívesen látná.

„A DVTK-val folynak tárgyalások Lencse ügyében, de sorsa alapvetően a Videotontól függ. Mint ismeretes, felvetődött egy komplex csere lehetősége is, amelyben egy másik diósgyőri játékosunknak, Bacsa Patriknak is szerepe lenne, de részletekről még nem tudok beszámolni. A Győr konkrét lépést még nem tett a csatárral kapcsolatban, ugyanakkor még az sem zárható ki, hogy Lencse végül ismét külföldön folytatja a pályafutását” – fogalmazott a menedzser.

GYŐRBEN MARADNAK A KULCSEMBEREK, BALAJTI CSAPATOT KERES, BURGOS SORSA MÉG KÉRDÉSES

Vörösbaranyi József számos győri játékost és képvisel. Koltai Tamás, Lipták Zoltán, Varga Roland és Völgyi Dániel esetében nem várható változás. Farkas Balázs játékjogára opciós joga van az ETO-nak, róla még tárgyalni fognak a vezetőkkel, a lehető legjobb megoldást szeretnék megtalálni a hosszú sérülésből felépülő középpályás számára, akinek az esetében nem zárható ki, hogy a minél több játéklehetőség reményében egy másik NB I-es csapathoz kerül, már vannak érdeklődők.

A Győr megbecsült utánpótláskorú futballistájával, Kalmár Zsolttal kapcsolatban ugyancsak egyeztetés várható a klubvezetőkkel, hogyan képzelik el a 18 éves játékos jövőjét, akit szerződés köt a klubhoz. A Győri ETO-nál egyébként több, a legutóbbi szezonban az NB II-es ETO II-ben játszó futballista sorsa is kérdéses. Mint ismeretes, az NB I-es klubok második csapatai csak az NB III-ban szerepelhetnek az új idényben, és egyelőre nem lehet tudni, hogy a második csapatból kivel hogyan számolnak a győriek.

Vörösbaranyi további NB I-es játékosok jövőjéről is beszélt. Torghelle Sándor marad a Videotonnál, a DVSC-Teva labdarúgója, Balajti Ádám, aki legutóbb az MTK-nál szerepelt kölcsönben, ismét kölcsönbe kerülhet: érdeklődik utána az újonc Mezőkövesd, és szóba kerülhet ismét az MTK is. Nagy Patrik a bajnokság hajrájában már bizonyíthatta képességeit, de lejár a szerződése Kecskeméten, és olyan NB I-es csapatban folytathatja, amelynél állandó lehetőséget kaphat. Ügynöke szerint a szintén kecskeméti Antal Botond megérett a külföldi szereplésre is, de a kapus nem akar mindenáron távozni, hiszen bíznak benne a KTE-nél, és jól is megy neki a védés. A pápai Tóth Bence iránt van érdeklődés, de élő szerződése van, ellenben egy másik pápai futballistának, a 19 esztendős Szolga Máténak lejár a szerződése, ő a minél több játékidő reményében cserélhet klubot.

A Stars and Friends menedzseriroda ebben a szezonban két külföldi játékost is közvetített Magyarországra, a salvadori Rafael Burgost Kecskemétre, az elefántcsontparti Georges Griffiths-t Pápára. Mindkét futballista beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket. Előbbi iránt értesüléseink szerint többek között a Győri ETO is érdeklődik, de a Kecskemét is megtartaná, ugyanakkor – az ennek ellentmondó hírekkel szemben – még nem született egyezség az ügyében klubjával, az osztrák Rieddel, amelytől kölcsönbe érkezett. A tavasszal három gólt szerző pápai csatárnak is vannak magyarországi megkeresései, de ő is a Ried játékosa, az ő esetében sem született még döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik