U20-as vb: Bosszúból hagyta ki a mieinket Storck - Hemingway

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 08:56
null
Hemingway szerint Storck bosszúja miatt maradtak ki a kispestiek az U20-as keretből (Fotó: NS-archív)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt klubjáról, és arról is elmondta a véleményét, miért maradtak ki a kispestiek az U20-as világbajnokságot 5–1-es sikerrel kezdő magyar korosztályos válogatottból.

 

SZÓ SINCS BOSSZÚRÓL – REAGÁLT AZ MLSZ
„Bernd Storck, az MLSZ sportigazgatója remek kapcsolatot ápol a Magyar Futball Akadémiával. Jaspar Adrianus de Muijnckkal, az intézmény vezetőjével, személyesen is egyeztetett szakmai programjáról, amikor az klubvezetők és akadémia igazgatók társaságában eleget tett a német szakember meghívásának.
A legtöbb korosztályos válogatottba kaptak meghívót Honvéd-játékosok az elmúlt időszakban. Ugyanakkor többször megtörtént, hogy a klub vezetése nem engedte el a fiatal játékosokat az összetartásokra, felkészülésekre, és ezzel jelentősen rontotta az adott játékosok későbbi meghívásának esélyét. Olyan példa is akadt, amikor a piros-feketék vezetői arra kérték a sportigazgatót, tekintsen el adott labdarúgó a vb előtti közvetlen felkészülés időszakában, mivel a fiatal játékosra szüksége van a vezetőedzőnek. Ezt követően azonban a futballista csak epizódszerephez jutott a Honvéd felnőtt csapatában.
A jó szakmai együttműködés alapjai továbbra is adottak az MLSZ sportigazgatója és a sok tehetséget nevelő Magyar Futball Akadémia között, ám ennek kibontakoztatásaként a hosszú távú érdekek nagyobb figyelembevételére van szükség, nem félreértelmezhető nyilatkozatokra” – írja a Nemzeti Sport Online-hoz eljuttatott közleményében az MLSZ.

George F. Hemingway kérdésre válaszolva beszélt arról a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy az U20-as válogatott szövetségi edzője, Bernd Storck összeveszett a Honvéd akadémiáját irányító Jasper Adrianus de Muijnckkal. Szerinte ezért nem került be kispesti játékos az új-zélandi vb-n szereplő, Észak-Korea ellen 5–1-es győzelemmel kezdő korosztályos válogatottba. Tavaly a hazai Eb-n a Bobál testvérek, Dávid és Gergely képviselték a Honvédot a nemzeti csapatban.

A Honvéd tulajdonosa igennel felelt arra a kérdésre, hogy Storck személyes bosszúja miatt maradtak-e ki a kispestiek a keretből.

Hemingway ugyanakkor hozzátette: „Storck működését nem az én feladatom elemezni, ezt majd megteszi a történelem. Nekem az a fontos, hogy Kispestre minél több tehetség jöjjön.”

A sportvezető a következő szezonnal kapcsolatban kifejtette, hogy a tulajdonosi szerkezetben nem várható változás (továbbra is cáfolta, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter szerepet vállalna a klub irányításában), ugyanakkor a játékoskeretben három-négy poszton terveznek erősítést.

„Ha nem az ég felé köpsz, akkor nem találod el a plafont” – fogalmazott Hemingway a célokkal kapcsolatban. Úgy véli, annak ellenére, hogy 12 csapatosra csökken az NB I mezőnye, a Honvédnak minden esélye meglesz rá, hogy feledtetve a mostani, gyengébben sikerült idényt, a korábbi évekhez hasonlóan ismét harcban legyen a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyekért.

A szurkolókkal kapcsolatos viszony kapcsán kifejtette, nem történt előrelépés, a meccsektől távol maradó szurkolói csoportokkal nem voltak egyeztetések. A jövő nagy marketingfeladatának viszont azt tartja, hogy az épülő új stadiont majd meg tudják tölteni szurkolókkal, meccsre járó családokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik