U17-es válogatott: kedden mi, most Svájc nyert 2-0-ra

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 16:57
Az októberi, hazai rendezésű Eb-selejtező tornára készülő magyar U17-es labdarúgó-válogatott csütörtökön Svájc ellen játszotta a tétmérkőzések előtti utolsó felkészülési találkozóját.

A két csapat első, keddi összecsapásán a magyar válogatott remekül kezdett, sikerült meglepnie a svájciakat, és végül 2–0-ra megnyerte a jó iramú meccset. A csütörtöki erőpróba is színvonalas játékot hozott, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a vendégek kezdtek jobban, az első negyedórában jobbára a magyar térfélen zajlott a játék – írja az mlsz.hu.

A játékrész közepén kijöttünk a szorításból, kiegyenlítetté vált a küzdelem, egy-egy kecsegtető lehetőséget sikerült kialakítanunk a svájci kapu előtt, de a látogatók akciói valamivel több veszélyt hordoztak magukban, a nagyobb helyzetek a magyar kapu előtt alakultak ki.

A gól nélküli első félidő után Belvon Attila szövetségi kapitány három cserével frissítette a gárdát. A folytatásban is kiegyenlített maradt a küzdelem, eleinte mi kezdeményeztünk többet, majd negyedóra elteltével a svájciak vették át az irányítást.

Az 58. percben az addig jól záró magyar védelem egyetlen megingását góllal büntette Svájc: Robin Huser kapott tisztán egy mélységi passzt a kapunk előtt, majd 7 méterről a kapu közepébe passzolt (0–1).

A hajrában Belvon Attila szerkezetet váltott, átálltunk kétcsatáros játékra, válogatottunk több kockázatot vállalt, de ebből végül a vendégek profitáltak: a 78. percben egy óriási magyar lehetőség maradt kihasználatlanul, ebből az ellenfél villámgyors kontrát indított, amit Leotrim Nitaj fejezett be góllal, így kialakult a 0–2-es végeredmény.

„A keddi első mérkőzésen dominálni tudtunk és megérdemelten nyertünk, most azonban a svájciak voltak jobbak és győztek megérdemelten – mondta a lefújás után Belvon Attila. – Az ellenfél fittebb, frissebb volt ezen a mérkőzésen, elsősorban gyorsaságban maradtunk alul velük szemben. A meccs előtt tartottam ettől, mert nálunk több kulcsjátékos sem játszik rendszeresen bajnokit, és egy ilyen erős riválisal szemben ez óhatatlanul megmutatkozik a teljesítményeken is. Az akarással nem volt gond, egyes periódusokban jól futballoztunk, de a csapatjátékban az említett okok miatt sokat hibáztunk, a csapatrészek együtt mozgása nem volt mindig az igazi, ez támadásban és védekezésben is megnehezítette a helyzetünket.”

U17, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Svájc 0–2 (0–0)
Magyarország: Demjén Patrik (Vajda Dániel, 73.) – Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Gergényi Bence – Tajti Mátyás (Vogyicska Bálint, 41.), Szabó Bence (Nemes Barna, 73.), Szőke Dániel (Szalai Attila, 41., Tóth Dávid, 73.) – Tömösvári Bálint (Bucz Bence, 61.), Bíró Bence, Herjeczki Kristóf (Dragóner Filip, 41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik