Transfermarkt: Zubkov lett a legértékesebb játékos az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2020.07.30. 15:47
null
Dibusz Dénes a legdrágább kapus, éppen befért az első tízbe (Fotó: transfermarkt.de) – <a href="http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/77/54/61/cikk_2775461/transfermarkt.jpg" target="_blank">KATTINTSON A KÉPRE NAGYOBB</a> MÉRETÉRT<br />
Július végén a transfermarkt.de frissítette adatbázisát, s már nem – a 4. helyre visszacsúszó – Nikolics Nemanja neve mellett található a legmagasabb pénzösszeg: az NB I legértékesebb játékosát mostantól Olekszandr Zubkovnak hívják.


A 23 éves ukrán Zubkov egy évvel ezelőtt, tavaly nyáron kölcsönbe érkezett a Sahtar Donecktől, és a mögöttünk hagyott idényben 28 bajnoki mérkőzésen szerzett kilenc gólja és hat gólpassza meggyőzte az FTC szakmai stábját arról, hogy hosszú távú, négy évre szóló szerződést kössenek vele.

Többek között a 2024 nyaráig érvényes szerződésnek is köszönhető, hogy Zubkov ára valósággal kilőtt: a játékos 950 ezer euró helyett több mint a dupláját, kereken kétmillió eurót ér most (a Transfermarkt szerint). A második helyre a Mol Fehérvár FC ukrán középpályása lépett elő, Ivan Petrjak értéke 300 ezer eurót javulva 1.6 millión áll most, így holtversenyben a második a Ferencváros szlovén védőjével, Miha Blaziccsal – utóbbi értéke 400 ezer eurót nőtt.

A legértékesebb magyar játékos a legutóbbi listavezető, Nikolics Nemanja, aki hazatérésekor még 2.4 milliót ért, most már csak 1.5 milliót, így a magyar állampolgársággal szintén rendelkező Loic Nego, Ihor Haratin párossal együtt foglalja el a két „bronzérmes” mögötti pozíciót.

További érdekesség még, hogy a lista első 25 helyén két kivétellel csak a Ferencváros és a Mol Fehérvár játékosai szerepelnek. A két kakkuktojás az egyaránt honvédos Gazdag Dániel (900 ezer euró) és Davide Lanzafame (800 ezer euró).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik