Törökország: így hiúsult meg a Fradi-csatár szerződtetése

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 16:11
null
Ángelo Sagal úgy döntött, marad Törökországban, így a Gaziantepnek is le kellett mondania Franck Boliról (jobbra) (Fotók: AFP, NS-archív – NSO-montázs)
A török sajtó hetek óta tényként kezelte, hogy az elefántcsontparti csatár, Franck Boli a Ferencvárostól a Gaziantephez szerződik – a gaziantepgunes.com cikkéből kiderül, miért hiúsulhatott meg az átigazolás.

 

Nem jött be a török élvonalban négy forduló után 2. helyen álló Gaziantep FK terve, hogy a 29 éves, 18-szoros chilei válogatott támadót, Ángelo Sagalt is felhasználva szerződteti a Ferencváros csatárát, Franck Bolit, Sagal ugyanis úgy döntött, marad a török klubnál – írja a gaziantepgunes.com.

A török portál szerint több hónapja tartottak már az egyeztetések Boli szerződtetése ügyében, de az üzlet végül ott akadt el, hogy Sagal nem ment bele a fizetésének csökkentésébe, ami ahhoz kellett volna, hogy Magyarországra tudjon szerződni. Miután pedig Sagal úgy döntött, marad, felfüggesztésre kerültek a Boli megszerzését célzó tárgyalások, a török klub ugyanis a chilei támadó játékjogával szerette volna fedezni az elefántcsontparti támadó átigazolási díjának egy részét.

Más kérdés, nem biztos, hogy ezzel rosszul járt a török klub: Sagal a múlt héten, az Antalyaspor ellen 5–2-re megnyert bajnokin góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Az elhúzódó átigazolási ügy miatt ez volt az első tétmeccse az új idényben. Boli viszont folyamatosan lehetőséghez jut a Ferencvárosban, szerdán a Vasas ellen is játszott (igaz, csereként), az volt a 11. tétmeccse az idényben, így a szakmai stáb örülhet, hogy sikerült megtartania.

A Ferencvárost korábban kerestük Boli lehetséges átigazolásával kapcsolatban, de a klubtól azt a tájékoztatást kaptuk, pletykákkal nem foglalkoznak, bármi bejelentenivalójuk lesz, hivatalos honlapjukon teszik közzé.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Amer Gojak
(bosnyák, Dinamo Zagreb), Mats Knoester (holland, Heracles – Hollandia, szabadon igazolhatóként), Xavier Mercier (francia, OH Leuven – Belgium, szabadon igazolhatóként),Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Miha Blazic (szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Csonka András (Budafoki MTE, kölcsön után végleg), Lasa Dvali (grúz, APOEL – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Gera Dániel (DVTK, legutóbb kölcsönben Puskás Akadémia), Róbert Mak (szlovák, Sydney FC – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Marko Marin (német, visszavonult), Somália (Wergiton do Rosário Calmon, brazil, szabadon igazolható), Szerető Krisztofer (soroksári kölcsön után Nyíregyháza Spartacus), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna),
Kölcsönbe távozók:Fortune Bassey (nigériai, Viktoria Plzen – Csehország),Roko Baturina (horvát, NK Maribor – Szlovénia), Csontos Dominik (ismét Soroksár), Iyinbor Patrick (ismét Vasas), Katona Bálint (ismét Kecskeméti TE), Katona Máté (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE), Varga Ádám (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik