Tarolt a Vasas és a Vidi, Lipták is az ősz legjobbjai között

Vágólapra másolva!
2016.12.24. 10:19
A labdarúgó NB I őszi szezonját követően már korábban olvashatták a Nemzeti Sport tudósítóinak válogatottját, pénteken pedig az InStat elemzőrendszer pontértékei alapján összeálló tizenegyet is ismertettük. Ezúttal viszont lássuk a Nemzeti Sport Online olvasóinak csapatát a múlt héten indított szavazásunk alapján.

A rendszeres őszi, illetve tavaszi olvasói játékosértékelésekkor gyakran kapjuk azt a kritikát, hogy semmi értelme az efféle szavazásoknak, mert úgyis minden poszton a Ferencváros játékosai kerülnek ki győztesen, a nagy számban voksoló zöld-fehér szimpatizánsoknak köszönhetően. Nos, idén ősszel, bár négy FTC-játékosra is lehetett szavazni, végül csak Gera Zoltán került be olvasóink őszi tizenegyébe. Talán ez is mutatja, hogy bizony a Fradi-szurkolók sem elégedettek azzal, amit ősszel láttak a csapatuktól.A rendszeres őszi, illetve tavaszi olvasói játékosértékelésekkor gyakran kapjuk azt a kritikát, hogy semmi értelme az efféle szavazásoknak, mert úgyis minden poszton a Ferencváros játékosai kerülnek ki győztesen, a nagy számban voksoló zöld-fehér szimpatizánsoknak köszönhetően. Nos, idén ősszel, bár négy FTC-játékosra is lehetett szavazni, végül csak Gera Zoltán került be olvasóink őszi tizenegyébe. Talán ez is mutatja, hogy bizony a Fradi-szurkolók sem elégedettek azzal, amit ősszel láttak a csapatuktól.

Mondhatjuk, hogy a Fradi szerepét a Vasas vette át, ugyanis egy kivétellel, amelyik poszton lehetett angyalföldi játékosra voksolni, ott nyert is. A Vasas és a Videoton négy-négy játékost ad olvasóink csapatába, míg a Fradi (Gera), a DVTK (Lipták) és a Honvéd (Lanzafame) egyet-egyet.

A KAPUSOK ÉS A VÉDELEM – HANGYA AZ ŐSZ EMBERE

A kapusposzton voksolóinknál Kovácsik Ádám (Videoton) megelőzte az NS válogatottjába bekerülő Kemenes Szabolcsot (Paks) és az InStatnál a legjobbnak bizonyuló Rózsa Dánielt (Haladás).

AZ ŐSZ CSAPATA
Az NSO-OLVASÓK szavazatai alapján: Kovácsik Ádám (Videoton, 2156 szavazat, 42 százalék) – Loic Nego (Videoton, 2325, 45%), Lipták Zoltán (DVTK, 2007, 35%), Kire Risztevszki (Vasas, 3056, 55%), Hangya Szilveszter (Vasas, 3773, 69%) – Vida Máté (Vasas, 3559, 66%), Gera Zoltán (FTC, 2693, 45%) – Marko Scsepovics (Videoton, 2196, 45%), Danko Lazovics (Videoton,2130, 41%), Remili Mohamed (Vasas, 2197, 38%) – Davide Lanzafame (Bp. Honvéd, 3279, 62%). Az ősz edzője: Michael Oenning (Vasas, 2859, 47%)

Az INSTAT-pontátlagok alapján: Rózsa Dániel (Haladás, 253.3 pontos átlag) – Loic Nego (257.4), Emir Dilaver (FTC, 243.7), Paulo Vinícius (Videoton, 246.6), Szolnoki Roland (Videoton, 258.1) – Souleymane Diarra (Újpest, 238.6), Gera Zoltán (257.9), Juhász Roland(Videoton, 245.9), Cristian Ramírez (FTC, 252.6) – Marko Scsepovics (249.4), Danko Lazovics (241.1)

Az NS osztályzatai alapján: Kemenes Szabolcs (Paks, 5) – Balázs Benjámin (Újpest, 4.214), Djordje Kamber (Bp. Honvéd, 4.389), Hegedűs János (Haladás, 4.313), Hangya Szilveszter (4.421) – Berecz Zsombor (Vasas, 4.5), Vida Máté (4.611) – Gaál Bálint (Haladás, 4.538), Enisz Bardi (Újpest, 4.471), Remili Mohamed (4.294), Davide Lanzafame (4.909)

A védelembe az NB I-ben a második legkevesebb gól kapó Vasas két játékost delegált. A macedón Kire Risztevszkinek oroszlánrésze volt az angyalföldiek őszi menetelésében, ahogy a balhátvéd Hangya Szilveszternek is. Utóbbi az összes posztot figyelembe véve is a legtöbb szavazatot kapta, és posztján a legnagyobb szavazataránnyal győzött, így az NSO-nál ő az ősz embere. Érdekes, hogy Hangya az NS szakírói válogatottjába bekerült, viszont az InStat elemzőrendszer pontjai alapján összeálló álomcsapatba már nem fért be. Olvasóinknál a legjobb jobbhátvéd Loic Nego (Videoton) volt, és a diósgyőri Lipták Zoltán került még be a védelembe.

KÖZÉPPÁLYÁSOK – CSAK GERA TELJESÍTMÉNYE EMELKEDETT KI A FRADIBÓL

A védekező középpályások között Vida Máté (Vasas) nagy különbséggel utasította maga mögé Juhász Rolandot, ő is kulcsembernek számított a listavezető Videotonnal és a Honvéddal egyenlő pontot szerző (34-34) Vasasban. Az összes posztot figyelembe véve Hangya után a második legtöbb voksot kapta. Ugyanakkor csapattársa, az angyalföldieknél szintén kulcsember Berecz Zsombor alulmaradt Gera Zoltánnal (FTC) szemben, akinek Leandróval, Emir Dilaverrel és Marco Djuricinnel (ők is jelöltek voltak a maguk posztján) ellentétben, egyetlen fradistaként sikerült bekerülnie a legjobbak csapatába. Úgy látszik, a szurkolók még leginkább Gera őszi teljesítményét tartották értékelhetőnek, kiemelkedőnek a bajnoki címvédő Fradiból, ami nem lehet véletlen, tekintve, hogy a középpályás az InStatnál is a legjobbak közé került.

TÁMADÓK, EDZŐK – A KÜLFÖLDIEKET DÍJAZTÁK

A támadósort egy kivétellel légiósok uralják. A Videoton nyáron szerződtetett két szerb játékosa, Marko Scsepovics és Danko Lazovics mellett a Vasasból Remili Mohamed a Honvédból pedig az olasz Davide Lanzafame került be olvasóink csapatába. Utóbbi két játékosnak az NS válogatottjában is helye volt.

Az ősz edzője címet nem meglepő módon a Vasassal kiemelkedő őszt produkáló német Michael Oenning kapta voksolóinktól, megelőzve a Honvéddal ugyanolyan jó félszezont produkáló olasz Marco Rossit. A 3. helyen Pintér Attila (Mezőkövesd), a negyediken pedig a norvég Henning Berg végzett.

A posztonkénti végeredményeket itt tekintheti meg!

Marko Scsepovics (balra) és Hangya Szilveszter (középen) is bekerült olvasóink álomcsapatába (Fotó: Veres Viktor)
Marko Scsepovics (balra) és Hangya Szilveszter (középen) is bekerült olvasóink álomcsapatába (Fotó: Veres Viktor)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik