Szivics: Úgy gondolja, sétálgathat, ha ég a csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.23. 10:17
Henning Berg, a labdarúgó NB I-ben a bajnoki címért küzdő Videoton FC vezetőedzője csalódott az MTK elleni döntetlen miatt, ugyanakkor kijelentette, mind az öt hátralévő mérkőzést meg szeretnék nyerni. Íme, a 28. forduló utáni edzői nyilatkozatok.

DVSC–HALADÁS 4–2DVSC–HALADÁS 4–2

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: Egész héten nagyon jól dolgoztak a fiúk, ennek köszönhető, hogy jól felkészültünk a Haladás játékából. A vendégek kontráit is „olvastuk”, sikerült is megállítanunk ezeket a kísérleteket. Most tudtunk gólokat lőni, de már az őszi szezonban is akadtak olyan találkozók, amelyeken jól futballoztunk, csak éppen az ellenfél egy kontrából gólt szerzett, és elmaradt a siker. Ezt a mérkőzést is sok szempontból kell vizsgálni, és igen, ezúttal is voltak hibáink. A negyedik gólunk után csökkent a koncentráció a védekezésünkben, és a Haladás szépíteni tudott.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nagy egyéni hibákat követtünk el, ami korábban nem volt ránk jellemző. Abban bízom, hogy erre a szezonra letudtuk a bakikat, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Úgy éreztem, hogy kezdünk felzárkózni, ám ekkor kaptuk a negyedik gólt. Volt tartásunk, aminek természetesen örülök, de nem ez a csapatom igazi arca.

MTK–VIDEOTON 1–1

TAMÁSI ZSOLT, az MTK Budapest vezetőedzője: – Volt itt minden… A forgatókönyv úgy alakult, ahogyan elterveztük. A Videoton szereti sokat birtokolni a labdát, veszélyesen is támadott, de mi álltuk a sarat, nagyon küzdött a csapat, le a kalappal a fiúk előtt. Számítottunk rá, hogy megpróbálnak benyomni bennünket, de nem éreztem, hogy ez gondot okozott volna. Tudatosan adtuk át a területet. Kétszer is eldönthettük volna a találkozót a hajrában, ezért maradt bennem hiányérzet. Az más kérdés, hogy az összkép alapján alighanem a Videoton is csalódott. Saját magunkra figyelünk, de nem titok, már tudom, ki mit játszott, tudom, hogy a Debrecen és a Diósgyőr is nyert. Megyünk tovább előre.

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – A helyzeteink megvoltak így is, ettől függetlenül csalódottak vagyunk, hiszen az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A találkozó többségében egyirányú forgalom volt a pályán, az MTK kapuja felé. Mindkét meg nem adott gól kétes szituáció volt, de a kispadok előteréből nehéz ezeket megítélni. Az első jelenet különösen érthetetlen volt számomra, az ellenféltől kaptuk a labdát, mégis beintette a partjelző a lest. El kell ismerni, az MTK-nak is akadtak helyzetei a végén, de akkor már teljesen kinyíltunk. Nehéz megmondani az okát a kapu előtti határozatlanságnak. A játékosok jól dolgoznak az edzéseken, korábban sok gólt szereztünk, a munkamorál továbbra is kifogástalan, de van ilyen egy csapat életében. Valóban gond, hogy nem használjuk ki kellő hatékonysággal a lehetőségeinket. Öt mérkőzés van hátra a bajnokságból, szeretnénk mindegyiket megnyerni. Továbbra is a bajnoki cím a célunk, ez nem is kérdés. A helyzetek számát tekintve sokkal több pontunknak kellene lennie.

MEZŐKÖVESD–ÚJPEST 1–3

TOMISZLAV SZIVICS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Megérdemelten nyertek a vendégek. Mélységesen csalódott vagyok, mert nem ismertem rá a Debrecent megverő és a Videotonnal döntetlent játszó csapatra. Nem értem, mi történhetett… Azt reméltük, hogy majd az első félidőben átadva a területet kontratámadásokat vezetünk. Ám számításainkat keresztül húzta a távolról kapott két gól, és utána már nem sikerült váltani. Mindent megpróbáltunk, még szerkezetet is váltottunk, de nem sikerült gólra váltani a fölényünket, az Újpest újra magára talált, s aztán a harmadik góllal el is döntötte a találkozót. Nem tudom, nem értem, hogyan lehet az, hogy a bennmaradásért harcoló együttes profi játékosa úgy gondolja, sétálgathat, ha ég a csapata.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az egyik legjobb meccsünk volt a Mezőkövesd elleni. Nemcsak a játékot kontrolláltuk, de a labdát is, sőt végig sikerült koncentráltan futballozni. Le a kalappal a játékosaim előtt, akik megmutatták, hogy milyen is az, amikor pontosan passzolva, sokat futva futballoznak. Nagyszerűen előkészített pályán futballozhattunk, s az az igazság, hogy a meccs előtti egy hét is sokat jelentett számunkra. Hiszen a korábbi szerda-szombati ritmus alaposan megviselte szűkös keretünket. Legközelebb hazai pályán fogadjuk az MTK-t, és azon leszünk, hogy folytassuk azt a futballt, amit Mezőkövesden láthattak tőlünk a szurkolóink. Egyébként pedig megtörtént már, hogy hasonló felfogásban és jól játszottunk, ám akkor eredményességgel nem párosult a teljesítményünk. Most azonban jókor, jó időben jöttek a gólok.

GYIRMÓT–FERENCVÁROS 2–3

GYÖRÖK Tamás, a Gyirmót megbízott edzője: – Sajnos az első félidőben a hatalmas szél miatt nehéz volt kivédekezni a Ferencváros szögleteit és szabadrúgásait. Az időjárás a támadójátékunkra is rányomta a bélyegét, a levegőben nem tudtunk a vendégek védelme mögé kerülni. Ennek ellenére gyönyörű gólt szereztünk, az első játékrészben is megvoltak a helyzeteink, mégis hátrányba kerültünk. Mindenki láthatta, hogy a fordulás után nyerni akartunk, alakulhatott volna úgy a meccs, hogy több góllal legyőzzük a Fradit, sajnos nem ez történt. Simon András kihagyott tizenegyesében az egész szezonunk benne volt. Az egész tavaszt győzelmi kényszerben futballoztuk végig, de… Két hete Debrecenben az utolsó percben kaptuk a vereséget jelentő gólt, most nem lőttük be a tizenegyest. Ezek olyan momentumok, amelyek másként is alakulhattak volna, és akkor most a tabella is más képet festene. Csapatunk vezetőedzője, Urbányi István üzeni, hogy a tavasz hátralévő meccsein a Fradi elleni Gyirmótot látják majd. Eddig is a kiesés elől menekültünk, a szakmai stáb tudja kezelni ezt az állapotot.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Nagyon sokat tettünk a három pontért, de elismerem, szombati teljesítménye alapján az egyik pontot a Gyirmót is megérdemelte volna. Az időjárás a két félidőben felváltva segítette a csapatokat, sajnos megint nagyon balszerencsés góllal kerültünk hátrányba, immár sokadszor a szezon folyamán. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, ha nincs is akkora önbizalmunk, mint korábban, nagyon keményen harcoltak a győzelemért. A Gyirmót a végén mindent bedobott a pontszerzésért. Nagyon boldog vagyok, hogy Gera Zoltán a születésnapján mesterhármast szerzett, neki és a csapatnak is jót tett, hogy ismét megéreztük, milyen meccset nyerni. A mostani idényben semmit sem kaptunk ingyen, sokkal többet szenvedtünk, mint az előzőben. Sok helyzetben rossz döntést hoztunk, az utóbbi időben már nem is mi számítottunk esélyesnek. Ezúttal azonban ismét nagy erőket mozgósítottunk a győzelemért, szerdán pedig már újabb fontos kilencven perc vár ránk a Budafok ellen a Magyar Kupa elődöntőjében.

PAKS–DVTK 0–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, azt már igen hamar lehetett látni, hogy egyetlen gól dönthet. Sajnos ezt mi kaptuk, ráadásul meglehetősen nagy potya gólt. Az első játékrész hajrájában volt egy nagy helyzetünk, a szünet után meddő fölényben játszottunk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. Mondhatnék bármit, de leginkább a sok jó egyéni teljesítmény hiányzott. Hét pontra vagyunk a kieső helytől. Nagyobb hittel kellett volna játszani, az egy pont is sokat ért volna, hiszen akkor kilenc pontra lennénk a tizenegyedik helytől.

BÓDOG TAMÁS, a Diósgyőr vezetőedzője: – Amit előzetesen elterveztünk, azt hellyel-közzel megvalósították a játékosok. Jó együttes volt az ellenfelünk, hazai pályán még nem veszített, ám stabilan futballoztunk, és ellenfelünk csak egy helyzetet tudott kialakítani. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos a megszerzett három pont, de hasonlóan fontos mérkőzés vár ránk a jövő héten, és azt követően még négyszer. Egészen addig, amíg bent nem maradunk. Láttam a győzni akarást a játékosokon, ellenfelünk csak egy nagy lehetőséget alakított ki a kapunk előtt, nem volt igazi átütőerő a játékában. Összességében megérdemelt ez a siker.

VASAS–BP. HONVÉD 1–0

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Nagyon jól játszott a csapat, különösen az első félidőben, amikor a hátvédek is aktívan bekapcsolódtak a támadásokba. Fontos három pontot szereztünk a listavezető ellen, mert ezzel a győzelemmel ismét izgalmassá tettük a bajnokságot. Három pont a lemaradásunk a Honvéd mögött, és van még öt forduló a szezonból.

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Lehetett volna döntetlen, és alakulhatott volna úgy is, hogy mi nyerünk. Rengeteget tettünk a győzelemért, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos mindet elhibáztuk. Ráadásul taktikai fegyelmezetlenségből kaptunk gólt, és mindennek a tetejébe tizenegyest rontottunk. Sokkal több volt ebben a meccsben, úgyhogy rendkívül csalódott vagyok.

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 28 15 5 8 41–26 +15 50
2. Videoton FC 28 14 8 6 53–24 +29 50
3. Vasas FC 28 14 5 9 44–31 +13 47
4. Ferencvárosi TC 28 11 9 8 45–38 +7 42
5. Szombathelyi Haladás 28 11 6 11 36–38 –2 39
6. Újpest FC 28 9 12 7 44–42 +2 39
7. Paksi FC 28 9 11 8 32–31 +1 38
8. Mezőkövesd Zsóry FC 28 9 8 11 31–41 –10 35
9. Debreceni VSC 28 9 7 12 34–37 –3 34
10. MTK Budapest 28 7 11 10 21–29 –8 32
11. Diósgyőri VTK 28 9 4 15 33–51 –18 31
12. Gyirmót FC Győr 28 4 8 16 17–43 –26 20
NB I, 2016–2017, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Debreceni VSC–Haladás 4–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
MTK Budapest–Videoton FC 1–1
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Pintér Csaba
Mezőkövesd–Újpest FC 1–3
Mezőkövesd, Városi StadionKassai Viktor
Gyirmót–Ferencváros 2–3Győr, Gyirmót, Alcufer StadionVad II István
Paksi FC–Diósgyőri VTK 0–1
Paks, Városi Stadion
Bognár Tamás
Vasas FC–Bp. Honvéd 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik