Szivics: Nem tudom, mi történt, Takács nélkül nem tudunk győzni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 11:54
null
Küzdelem gól nélkül – Lombard Pápa–DVTK 0–0 (Fotó: Korponai Tamás)
Az FTC–PMFC (2–0) meccs után már hosszasan is idéztük az edzői véleményeket, most pedig lássuk, miként értékeltek a szakvezetők a többi szombati meccs után! A diósgyőri Tomiszlav Szivics a futballistái, a kecskeméti Bekő Balázs a játékvezető miatt volt bosszús, a pápai Kovács László pedig állítja, Fortuna nem létezik…

 

LOMBARD PÁPA–DVTK 0–0

KOVÁCS LÁSZLÓ, a Lombard Pápa megbízott edzője: – A hab lett volna a tortán a lefújás előtti hatalmas helyzet kihasználása. Jó erőkből álló csapat ellen értük el a döntetlent. Sok a sérültünk, a héten egymásnak adták a kilincset az orvosnál a játékosok, ezt megsínylette a támadójátékunk. Hozzátenném, Fortuna pedig a jelek szerint nem létezik. Amennyire lehetett, kihasználtuk az elmúlt két hetet, és azt sikerült elérnünk, hogy elszántan, csapatként, egymásért játszott a társaság. Csak így lehet kivívni a bentmaradást.

TOMISZLAV SZIVICS, a DVTK vezetőedzője: – Az első tíz percben biztatóan játszottunk, aztán nem tudom, mi történt, sorozatosan lassú és rossz megoldások követték egymást. Nem játszottunk jól, saját dolgunkat tettük nehézzé. Nem volt tűz a csapatban, ha a Pápa kihasználja a hatalmas ziccerét, még az egy pontot is elveszítjük. Úgy látom, Takács Tamás a kulcsemberünk, nélküle már harmadszor nem tudtunk győzni. Ha a dobogón akarunk végezni, itt is nyernünk kellett volna. Ebben megvan az én felelősségem is, de annak véget kell vetni, hogy néhány játékos szórakozásnak tekintse a mérkőzést.

KECSKEMÉTI TE–MTK 0–1

BEKŐ BALÁZS, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Rendkívül sokat tettünk azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Sajnos nem sikerült, és ennek objektív okai is voltak. Nekem úgy tűnt, hogy nem ugyanazok a szabályok vonatkoztak a két csapatra. Rengeteget tévedett a játékvezető, volt egy tizenegyesgyanús szituáció, mi nem kaptunk büntetőt. Aztán az egyébként remekül futballozó Kanta Józsefnek a találkozó végén már nem lett volna szabad a pályán lennie, sárga lapot kapott, korábban pedig volt egy elrúgott labdája is, ami nagyjából három-négy másodperccel a sípszót követően történt. Nem szidhatom le a játékosaimat, akik pályára léptek, mindent megtettek a győzelemért. Sajnos sok a problémánk, vannak sérültjeink, de nem keresek kifogásokat. Szerdán jön a Győr, és ígérem, ugyanúgy nekiesünk, ahogy a félbeszakadt mérkőzésen.

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Kétségtelen, harcos, küzdelmes mérkőzés volt, amelyen rengeteg olyan szituáció volt, amelyből gól születhetett volna, mégis csak egy esett. Ennek az egynek mindenesetre nagyon örülünk, talán ha a kontráinkat még jobban, még pontosabban fejezzük be, biztosabb lehetett volna a győzelmünk. Rendkívül fegyelmezetten játszottunk, az én szememben ez nagy pozitívum. Hibák persze voltak a játékunkban, de a küzdelemből jól jöttünk ki ezúttal. Előfordult korábban, hogy ilyen mérkőzést simán elveszítettünk – most nem. A lényeg, hogy ismét három pontot szereztünk. Örülünk, természetesen, Kecskeméten sosem könnyű nyerni. Sok csapat megszenved, nem egy vergődött itt az elmúlt években. Most győztünk, és mindenképpen nagy öröm, hogy sorozatban a hatodik meccsünket is megnyertük.

NYÍREGYHÁZA–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1

CSÁBI JÓZSEF, a Nyíregyháza vezetőedzője:
– Nehéz megszólalni… A szokásos koreográfia szerint zajlott a mérkőzés, kihagytuk a lehetőségeinket. Emberelőnyben feljebb toltuk a védekezést, nagyobb kockázatot vállaltunk, próbáltuk a széleken megbontani a vendégeket, nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Sajnos szállóigévé vált, hogy mi vagyunk a szimpatikus vesztes, de ezt ideje lenne már levetkőzni. A mellettem ülő kollégám már átélte azt, amit most mi, remélem, mi is elindulunk felfelé. – A szakember arra a kérdésre is reagált, hogy a vezetők türelme meddig tarthat vele szemben: „Én például türelmes vagyok…”

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Három és fél éve három kettőre nyertünk Nyíregyházán az NB II-ben, akkor gyakorlatilag kivívtuk a feljutást. És most is szép emlékeket szereztünk. Bárki ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára, kivétel a Videoton, mert a fehérváriak most más szintet képviselnek a magyar mezőnynél. Tudtuk, ha nyerünk Nyíregyházán, a középmezőnyhöz csatlakozunk, ez szerencsére meg is történt. Kitartóan dolgoztunk, a beíveléseket hatástalanítottuk, kiváló csapatmunkát láttam a pályán. – A szakember Lorentz Márton fegyelmezetlenség miatti kiállítására is reagált. „Vannak belső szabályok a klubnál, minden olyan cselekedet, amely a csapat kárára van, büntetést von maga után. A játékos ebből csak tanulhat.”

BP. HONVÉD–MVM-PAKS 0–0

JASPER ADRIANUS DE MUIJNCK, a Honvéd megbízott edzője: – Tudtuk, hogy jó csapat ellen játszunk, az ellenfél hetek óta mindig ugyanabban az összeállításban szerepel, vagyis összeszokott, összerakott gárdáról van szó. Mi az első harminc percben jól játszottunk, aztán kiütköztek a hibáink. Kellett hozzá szerencse is, hogy döntetlenre hozzuk a meccset, de azt nyugodt szívvel mondhatom, nem érdemtelenül szereztünk egy pontot. A játékosok becsülettel hajtottak. Az elmúlt napokban új játékstílust gyakoroltunk, és új szemléletet próbáltunk meghonosítani. A fő célunk, hogy visszacsalogassuk szurkolóinkat, ami pedig engem illet, ha kell, két hétig, ha kell két hónapig segítem a felnőttcsapatot, de ezt majd a tulajdonos eldönti.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Az első harminc percben valóban másként futballozott a Honvéd, mint korábban. Ekkor mi még kapkodtunk, kerestük a ritmust. Tudtuk, hogy egy holland szakembertől nagyjából milyen játékstílusra, felfogásra számíthatunk. Azt kaptuk, amit vártunk. Győzni szerettünk volna, de ezúttal ennyi sikerült. Játékosaim mindent megtettek.

FTC–PMFC 2–0

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Fontos volt ez a győzelem, hogy játékosaim visszaszerezzék önbizalmukat, mivel legutóbbi három bajnokinkon nem nyertünk. Azért teljesen nem lehetek elégedett, mert sok labdát adtunk el a középpályán, esélyt adva az ellenfélnek, hogy támadásokat vezessen.
VÉBER GYÖRGY, a Pécsi MFC vezetőedzője: – Az első félidőben megilletődötten futballozott csapatom, és az sem vigasztal, hogy a folytatásban összeszedettebben játszottunk. A Ferencváros ránk erőltette akaratát, és ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Korábban ez a csapat megnehezítette az esélyesebbek dolgait is, de nem az én edzősködésem alatt.

Ha a részletesebb értékelésekre is kíváncsi, tekintse meg a sajtótájékoztató felvételét!

LABDARÚGÓ NB I, 11. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Október 17., péntek
19.00
Dunaújváros PASE–Haladás1–0Solymosi Péter
Október 18., szombat
14.00Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–0
Vad II István
16.00
Nyíregyháza–Puskás Akadémia FC 0–1 Andó-Szabó Sándor
18.00
Kecskeméti TE–MTK Budapest 0–1 Bognár Tamás
18.00
Budapest Honvéd–MVM-Paks 0–0
Fábián Mihály
20.00Ferencváros–Pécsi MFC 2–0
Kassai Viktor
Október 19., vasárnap
16.30
Videoton–Debreceni VSC-Teva (M1)Erdős József
18.30
Győri ETO FC–Újpest FC (Sport2)
Farkas Ádám
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik