Szivics: Koncepció nélküli az átigazolási politikánk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.08. 09:15
Az NB I 19. körének rangadóján a Ferencváros az Üllői úton háromgólos győzelmet aratott a Győri ETO ellen. Thomas Doll együttese még pontot sem veszített a két tavaszi forduló során, Miriuta László télen alapos vérátömlesztésen áteső gárdája viszont nem nyert, és csak egy pontot gyűjtött be a lehetséges hatból. Pécsen új szelek fújnak, Robert Jarninak el is ment a hangja. A listavezető Videoton hozta a Nyíregyháza elleni papírforma-győzelmet, Joan Carrillo szerint ismét bebizonyosodott, hogy intelligens játékosok alkotják a fehérvári keretet. A Kecskeméten vereséget szenvedő DVTK szakvezetője, Tomiszlav Szivics nem csak a vereség miatt volt bosszús.
Belső védők, ha találkoznak: a ferencvárosi Mateos (balra) elől a győri Lipták húzza el a labdát (Fotó: Mirkó István)
Belső védők, ha találkoznak: a ferencvárosi Mateos (balra) elől a győri Lipták húzza el a labdát (Fotó: Mirkó István)

 

FERENCVÁROSGYŐRI ETO 30

THOMAS DOLL (a Ferencváros vezetőedzője): Nagyon jó mérkőzés volt, mindkét együttes nagy iramban játszott. Okosan futballoztunk, nem adtunk sok lehetőséget a Győrnek, megakadályoztuk a hosszú indításokra építő támadásait. Az első félidőben is betalálhattunk volna, míg a másodikban nagyszerűen teljesítettünk. Sok támadás, szép játék, erős, határozott futball. Mindenki érezte a stadionban, meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Koncentráltan játszottunk, de az első félidőben hiába nyertünk párharcokat, utána rendre eladtuk a labdát. A srácok végül belehergelték magukat a győzelembe. Gera és Hajnal kulcsszereplő volt, fontos, hogy nem sérültek meg a felkészülés során. Az idősebb labdarúgóknak megfelelően kell adagolni az edzéseket. Tudjuk, hogy jó futballisták, ezt ma láthattuk is. Ha nyugtalanító szituáció alakul ki a pályán, jó, hogy ők ott vannak és rendet tudnak tenni. A játékvezető megfoghatta volna a meccset, hogy ne legyen piros lap. Az első félidőben Somália kapott egy könyököst, meg is sérült. Mateos és Nalepa is hiányzik a jövő héten eltiltás miatt, de bízom benne, hogy Batik és Pavlovic képes lesz helyettesíteni őket.
MIRIUTA LÁSZLÓ (a Győri ETO vezetőedzője):
Szóltam a játékosaimnak, figyeljenek, mert a Fradi nekünk ront. Hibáztunk, akárcsak a Videoton elleni mérkőzésen. Nem kritizálom a játékosokat, de javulnunk kell. Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyert. Két forduló alatt egy pontot szereztünk a tavasszal. A Vidi és a Fradi az ország legjobbjai közé tartozik az MTK és a DVSC mellett. Fáj, hogy kikaptunk, de van három-négy hónapunk arra, hogy csapatot építsünk. Kolozsváron sem sikerült jól az első négy mérkőzésem, ám aztán elindultunk fölfelé.

LOMBARD PÁPADUNAÚJVÁROS PASE 10

LENGYEL FERENC (a Lombard Pápa vezetőedzője): Már Kecskeméten is rászolgáltunk volna a pontszerzésre, de most megérdemelten győztünk. Sokáig uraltuk a játékot, és egy tizenegyest is elhibáztunk. A hajrában beszorultunk a kapunk elé, sok a hiányzónk, hárman sérülés, ketten eltiltás miatt nem álltak rendelkezésre, és játék közben kétszer is kényszerből kellett cserélnem. Vannak nehézségeink, ennek ellenére játékban ismét kicsivel előrébb léptünk.
DOBOS BARNA (a Dunaújváros szakmai igazgatója): A mérkőzés képe alapján az ikszet megérdemeltük volna, egyetlen nagy hiba kellett ahhoz, hogy veszítsünk. Azért nem volt hatékonyabb a támadójátékunk, mert nem érvényesült a máskor pontosabb mezőnybeli építkezésünk. Ívelgettük előre, középre a labdákat, és ezeket a próbálkozásokat biztosan hatástalanította a hazai védelem. A kevés lehetőségünket pedig kihasználatlanul hagytuk. Harcolnunk kell az NB I-es tagságunk megőrzéséért. Ehhez az kell, hogy a nagy hibákat eltüntessük és pontosabb legyen a játékunk.

KECSKEMÉTI TEDIÓSGYŐRI VTK 21

BEKŐ BALÁZS (a Kecskemét vezetőedzője): Nagy dolgokat mondhatok: nagy győzelem, nagy elszántság, nagy meccs. Volt kiállítás, tizenegyes és utóbbi újrarúgása, de semmit sem szabad beleképzelni az ilyen kétes szituációkba, nem egészséges. Most így ítélt a játékvezető. Nem hiszem, hogy kuriózum lennénk a fiatalok mély vízbe dobásával. Fontos, melyik klub milyen célért küzd, milyenek a lehetőségei. Nem akarom fényezni Kitl Miklóst, de úgy futballozik, mint egy rutinos felnőtt. Persze akadnak hibák, ám összességében elégedett lehetek.
TOMISZLAV SZIVICS (a Diósgyőr vezetőedzője): Két kulcsmomentum volt a mérkőzésen: a piros lap és a tizenegyes. Egyelőre semmit sem mondanék az ítéletek jogosságáról, lehet, kicsit túl szigorú volt. Nem tudom, majd visszanézem. Ráadásul újabb belső védőnket veszítettük el. William Alvest kiállították, Szalai Vilmos megszédült, míg Kovács Gábor továbbra is sérüléssel bajlódik. Be kell látni, hogy hibáztunk az átigazolási szezonban. Hátvéd nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Nem szeretnék beszélni arról, hogy ez kinek a felelőssége. Miroszlav Grumics előtt le a kalappal, ő fizeti meg a teljesen koncepció nélküli átigazolási politikánkat, már szinte minden pozícióban szerepelt.

PÉCSI MFCHALADÁS 21

ROBERT JARNI (a Pécs vezetőedzője): Gyökeres változáson ment át a csapat. Nehéz volt megváltoztatni a beidegződéseket, a hozzáállást, de minden elismerést megérdemelnek a srácok az eddigi teljesítményükért. Nagy volt rajtuk a nyomás, mert még nem nyertünk a szezonban hazai pályán, a szépítésnél érezhető is volt egy kis félelem, nehogy iksz legyen, a hangom is elment. Az utolsó tíz perc egy órának tűnt. Olyan meccs volt, amilyenre számítottunk, kemény, harcos. Mindenki láthatta, nehéz volt ezen a talajon játszani, de a labdarúgók dicséretes taktikai fegyelemmel tették. Volt egy különösen nagy kedvvel játszó futballistánk, Branko Pauljevics, aki az egész jobb oldalt bejátszotta, de csapatként működtünk nagyon jól.
SZENTES LÁZÁR (a Haladás vezetőedzője): A korai gól nagy lélektani előnyhöz juttatta a Pécset, amit aztán lelkes játékkal ki tudtunk egyenlíteni. Voltak helyzeteink, és ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, minimum döntetlennel fordulunk. Még többet kell gyakorolnunk a helyzetkihasználást, pedig így is épp eleget próbálgatjuk edzésen a támadásbefejezéseket.

VIDEOTONNYÍREGYHÁZA SPARTACUS 30

JOAN CARRILLO (a Videoton vezetőedzője): Nagyon boldog vagyok, de nem csupán a három pont, hanem a játékosaim teljesítménye miatt is. Mindannyian megértették, hogy nemcsak a támadásra, hanem a védekezésre is oda kell figyelniük, mert ellenfelünk veszélyes kontrákat vezethet. Ezért is tartom fontosnak, hogy a vendégeknek nem is nagyon volt helyzetük. A Nyíregyháza rendkívül rámenősen, harciasan futballozott, szerencsére a játékvezető remekül kézben tartotta a mérkőzést, s nem engedte, hogy a játékosok átlépjék a sportszerűség határát.
MÁTYUS JÁNOS (a Nyíregyháza vezetőedzője): Meglepetésre készültünk, s az első félidővel elégedett is lehetek. Kaptunk egy fájó, buta gólt, de nem ez volt a mérkőzés brutális fordulópontja, hanem a kiállítás. Utána, sajnos, már csakugyan nem volt esélyünk. Egy edzőnek nyilván fel kell tudni mérnie, melyik felállás lehet az üdvözítő. Nem szeretem a számháborút, kettő, illetve hat védővel is lehet jól vagy rosszul védekezni. A megálmodott hadrend egyedül akkor ér valamit, ha a játékosok megtöltik tartalommal.

LABDARÚGÓ NB I, 19. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Március 6., péntek
19.00 Paksi FC–Puskás Akadémia FC 2–1 Solymosi Péter
Március 7., szombat
14.00 Ferencváros–Győri ETO FC 3–0
Iványi Zoltán
16.00 Lombard Pápa–Dunaújváros PASE 1–0
Andó-Szabó Sándor
16.00 Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK 2–1 Vad II István
16.00 Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás 2–1
Farkas Ádám
18.30 Videoton FC–Nyíregyháza Spartacus FC 3–0 Németh Ádám
Március 8., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–MTK Budapest (tv: Duna) Pintér Csaba
18.30 Debreceni VSC–Újpest FC (tv: Sport2)
Erdős József
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 19 15 3 1 45– 8 +37 48
2. MTK Budapest 18 13 5 28–18 +10 39
3. Ferencvárosi TC 19 11 4 4 30–15 +15 37
4. Debreceni VSC-Teva 18 10 4 4 27–12 +15 34
5. Diósgyőri VTK 19 9 6 4 29–22 +7 33
6. Paksi FC 19 8 7 4 29–18 +11 31
7. Kecskeméti TE 19 8 4 7 23–24 –1 28
8. Újpest FC 18 7 7 4 16–14 +2 28
9. Puskás Akadémia FC 19 7 3 9 20–23 –3 24
10. Győri ETO FC 19 6 6 7 27–26 +1 24
11. Nyíregyháza Spartacus FC 19 5 3 11 20–30 –10 18
12. Lombard Pápa FC 19 4 5 10 11–32 –21 17
13. Pécsi MFC 19 4 4 11 20–35 –15 16
14. Budapest Honvéd 18 3 4 11 12–24 –12 13
15. Dunaújváros PASE 19 3 5 11 15–34 –19 13
16. Szombathelyi Haladás 19 3 3 13 10–27 –17 12
* A Dunaújvárostól 1 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik