Szivics: Eljött az ideje annak, hogy a DVTK topcsapat legyen!

Vágólapra másolva!
2014.10.04. 08:21
null
Szivics szerint le kell vetkőzniük a szerénységet, a kishitűséget (Fotó: Korponai Tamás)
A labdarúgó NB I tizedik fordulójában szombaton 14 órától játsszák a hétvége rangadóját, amikor a DVTK az FTC-t fogadja (előbbi a negyedik, utóbbi egypontos hátrányban az ötödik helyen áll a tabellán). A mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr vezetőedzője elmondta, eljött az ideje annak, hogy a DVTK topcsapat legyen. Később pályára lép a címvédő DVSC is, amely a Honvédot fogadja, a listavezető Videoton Pécsre látogat, a játéknapot pedig a Dunaújváros újpesti vendégjátéka zárja.

 

DVTK–FTC

Igazi ünnep lesz a meccs – mondta Szivics. – A Ferencváros vendégjátéka plusz ötezer szurkolót jelent, hiszen ennyi az átlagos nézőszámunk, de ez most megduplázódik. A hangulatra aligha lesz panasz, célunk pedig a három pont begyűjtése. Eljött az ideje annak, hogy a DVTK topcsapat legyen, le kell vetkőznünk a szerénységet, a kishitűséget. Vállalni kell, hogy mi vagyunk az esélyesek!”

A Fradi kapusa, a válogatott keretben is számításba vett Dibusz Dénes szerint hazai szinten kimondottan erős riválissal mérkőznek meg, és eldől: mire is képesek az utóbbi meccseken visszafogott teljesítményt nyújtó zöld-fehérek valójában.

„Az előző néhány mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük – mondta Dibusz Dénes. – Az Újpest és az MTK ellen gyengén játszottunk, a Haladás elleni mérkőzés pedig teljesen másképpen alakul, ha berúgjuk a helyzeteinket. A Diósgyőr ellen eldől, hogy valójában mire vagyunk képesek – erős, sőt, odahaza nagyon erős csapat ellen játszunk, a Diósgyőr immáron meghatározó tagja a magyar élbolynak. Bízom magunkban, vagyunk annyira jó csapat, hogy akár nyerjünk is.”

Az utóbbi négy mérkőzésen nem remekelt a Ferencváros, csak a Puskás Akadémiát gyűrte le Thomas Doll vezetőedző együttese (2–1), az MTK Budapesttől (1–2) és az Újpesttől is (1–2) vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, legutóbb pedig csak döntetlenre futotta erejükből az ezer sebből vérző Haladás ellen (0–0). A Diósgyőr ellen javíthatnak a fővárosiak a mérlegükön.

A Ferencváros elleni szombati bajnokit, miként a szezon hátralévő részét, Barczi Dávid is bizakodva várja.

„Bizakodó vagyok, s ezt arra alapozom, hogy a múlt heti, Videoton elleni mérkőzésen, bár kikaptunk kettő egyre, az első félidőben mi irányítottunk a középpályán, ráadásul idegenben – mondta a DVTK 25 esztendős középpályása, Barczi Dávid, akit újpesti nevelésű játékosként külön is tűzbe hoz a Ferencváros ellen játszani. – Eljutottunk arra a szintre, hogy már nem kell tartanunk egyik csapattól sem, erős a játékoskeretünk, idehaza rendre jó a hangulat, bár azt sajnálom, hogy máskor nem tízezer szurkoló előtt játszunk. De a nézőszám-növekedésért sokat tudunk tenni – nyernünk kell és kész...”

DVSC-TEVA–BP. HONVÉD

Továbbra is keresi az előző bajnoki idényben látott önmagát az NB I-ben címvédő DVSC-Teva labdarúgócsapata, amely kilenc forduló alatt tizennyolc(!) pontos hátrányba került az éllovas Videotonnal szemben. Ráadásul ma azt a Bp. Honvédot fogadják, amely május 31-én a Nagyerdei Stadionban 2–0-ra győzni tudott a bajnok ellen.

„A tavasszal a Honvédtól elszenvedett vereség egy kicsit belerondított az ünneplésbe, de ezzel már nem szabad foglalkozni – mondta a Loki huszonhárom esztendős középpályása, Bódi Ádám a Nemzeti Sportnak. – Ha megnézzük, a kapott góljaink számával nincs különösebb probléma, a helyzetkihasználásunkon viszont egyértelműen javítani kell. A fordulót követően szünet lesz a bajnokságban a válogatott mérkőzése miatt, nagyon nem mindegy, milyen hangulatban zajlanak majd az edzések. Egy magabiztos siker sokat lendítene rajtunk! Nem állítom, hogy a legutóbbi bajnokin sziporkáztunk Pakson, de jobban játszottunk, labdabirtoklásban is jobbak voltunk az ellenfelünknél, aztán két elkerülhető góllal mégis vereséget szenvedtünk. Ilyen időszakot élünk mostanában: a riválisok minden kis hibánkat könyörtelenül megbüntetik, mi viszont olyan meccsen is pont nélkül maradunk, amelyen a mutatott teljesítmény alapján a döntetlennel sem lennénk elégedettek.”

Kondás Elemér együttese legutóbb – még augusztusban – a Haladás ellen tudott nyerni (1–0), azóta négy fellépésén csak két ponttal gazdagodott, ráadásul az eddigi utolsó meccsét Pakson balszerencsés módon, a 92. percben kapott góllal bukta el.

PÉCS–VIDEOTON

A Pécsi MFC fogadja a pontveszteség nélkül élen álló Videotont. A válogatott keretbe mégis meghívót kapó, góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja megállítására készül Vukasin Polekszics, aki a fehérvári játékost az élvonal legjobb támadójának tartja.

„A Videoton kilenc mérkőzést nyert meg sorozatban a bajnokságban, ez jól mutatja, mennyire nehéz kilencven perc előtt állunk – mondta Polekszics a Nemzeti Sportnak. – Benne van a meccsben, hogy a Vidi ránk erőlteti az akaratát, de okos játékkal lehet ellenszerünk. Hogy a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanját miként lehet megállítani? Az élvonal legjobb támadójának tartom, de rögtön hozzáteszem: a Vidinek rajta kívül is remek játékosai vannak. Tavasszal, amikor Kecskeméten védtem, gólt lőtt nekem, a találkozót azonban mi nyertük meg, mégpedig három egyre. Ha most is sikerülne győznünk, az nagyon nagy öröm lenne! Már csak azért is, mert korábban kilenc csapat képtelen volt erre!”

LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Október 3., péntek
19.00
Puskás Akadémia–Győri ETO 2–1 Solymosi Péter
Október 4., szombat
14.00Diósgyőri VTK–Ferencváros (M1) Iványi Zoltán
16.00
Debreceni VSC-Teva–Budapest Honvéd (Sport1) Fábián Mihály
18.00
Paks–Kecskeméti TE
Szabó Zsolt
18.00
Pécsi MFC–Videoton (Sport1)
Vad II. István
20.00Újpest–Dunaújváros PASE (Sport1)
Pintér Csaba
Október 5., vasárnap
16.30
MTK–Nyíregyháza (M1)
Farkas Ádám
18.30
Haladás–Lombard Pápa (Sport2)
Kassai Viktor

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 9 9 25–3 +22 27
2. MTK Budapest 9 7 2 14–10 +4 21
3. MVM Paks 8 5 3 15–4 +11 18
4. Diósgyőri VTK 8 5 2 1 14–8 +6 17
5. Ferencvárosi TC 9 5 1 3 13–8 +5 16
6. Újpest FC 9 3 5 1 6–5 +1 14
7. Puskás Akadémia FC 10 3 2 5 13–16 –3 11
8. Budapest Honvéd 9 3 1 5 9–10 –1 10
9. Győri ETO FC 9 3 1 5 14–16 –2 10
10. Pécsi MFC 9 2 4 3 11–14 –3 10
11. DVSC-Teva 9 2 3 4 6–8 –2 9
12. Lombard Pápa FC 9 2 3 4 5–13 –8 9
13. Kecskeméti TE 8 2 2 4 7–10 –3 8
14. Nyíregyháza Spartacus FC 9 2 2 5 8–13 –5 8
15. Szombathelyi Haladás 9 1 2 6 3–13 –10 5
16. Dunaújváros PASE 9 3 6 6–18 –12 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik