Szenzáció az új FourFourTwo-ban: „Kalap”, a legendás lelátói fruttiárus besúgó volt!

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 06:33
Megjelent a FourFourTwo magazin februári lapszáma. Aranylabda híján a magazin megválasztotta az Év legjobbját 102 ország újságírójának szavazata alapján, és a történeti levéltárban egy nagy felfedezést is tett.

A tartalomból:
A tartalomból:

Címlapon a rendkívüli 2020-as esztendő legjobbjai. Ha már a France Football nem adta ki a 2020-as Aranylabdát, a FourFourTwo 102 ország szakíróival megszavaztatta, kinek kellett volna megnyernie a világ legjobb játékosának járó díjat a mögöttünk hagyott évben.

Nem titok, hogy a győztes, mint minden 2020-as díjkiosztón: Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára, aki a 102 szavazóból 88-nál győzött.

De azért Zlatan Ibrahimovic sem semmi: 39 évesen feltámasztotta a Milant évek óta tartó tetszhalott állapotából! A svéd csatár elpusztíthatatlan. „Nem mondanám, hogy olyan vagyok, mint Michael Jordal, de hasonló a mentalitásunk” – mondta.

A Kérdezd meg pacekba! című rovatban ezúttal a dán Nicklas Bendtner válaszolt az olvasók kérdéseire. „Nem bánom az alsógatya-villantást az Eb-n, de azt igen,hogy nem voltam ambiciózusabba pályám során” – mondta egyebek mellett a korábbi Arsenal- vagy Juventus-játékos.

Tavaly júliusban elhunyt a futballvilág egyik legnagyszerűbb figurája, az angol Jackie Charlton. Portré az 1966-os világbajnokról, a ”Zsiráfról„, aki az ír válogatott szövetségi kapitányaként megtréfálta hazája válogatottját is.

A 2020-as esztendő borzalmas volt, de azért volt ok mosolyogni is. Összegyűjtöttünk 35 igazi őrültséget az előző évből.

1895-ben ellopták az FA-kupát. A rejtély 63 éven át megoldatlan maradt, amíg egy kleptomániás börtönlakó be nem vallotta, mi történt.

Hasonlóan rejtélyes volt, hogy került egy meztelen nő a pályára 1990-ben a Fáy utcában, hogy elvégezze a Magyarország–Kolumbia válogatott mérkőzés kezdőrúgását. Veszprémi Linda nyomozta ki, mi zajlott a háttérben.

A FourFourTwo brit szerkesztői összeállították az 1992 óta íródó Premier League 100 legjobb játékosát. Shearer, Henry, Giggs, Cantona, Bergkamp, Beckham, Cristiano Ronaldo, Drogba – volt kiből válogatni.

Sajnos a koronavírus nem kímélte a FourFourTwo stábját sem. Búcsú Árok Ferenc korábbi ausztrál sikerkapitánytól, az újvidéki Magyar Szó egykori újságírójától, a FourFourTwo magazin tiszteletbeli szerkesztőjétől.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben szenzációval szolgál: az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában talált egy 6-os kartont Zombori informátorról. Erre információra nem sokan kapnák fel a fejüket, arra azonban igen, hogy ez a fedőnév nem mást takar, mint a múlt század hatvanas, hetvenes nyolcvanas éveinek legendás nézőtéri fruttiárusát, a népszerű Kalapot (Zöllei Jánost), akit a drukkerek annyira szerettek, hogy még a Megyeri úti stadionból sem kergették el, annak ellenére, hogy óriási Fradi-szurkoló volt. Mint az iratokból kiderül, Kalap 1967 és 1972 között jelentett, azaz működött együtt a politikai rendőrséggel.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik