Storck újabb Nagy felfedezettje lehet; most nem a Pintér-csapat kapta a füttyöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 17:35
null
Nagy Dominik akcióban a Mezőkövesd ellen (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I 6. és 7. fordulója után is összefoglaljuk a hét eseményeit, érdekességeit. Ezúttal kiemelt figyelmet fordítunk a válogatott kerettagok formájára, és természetesen a Mezőkövesd ferencvárosi pontszerzésével is részletesen foglalkozunk.

 

 

A MAI MENÜ

VÁLOGATOTT HELYZETKÉP – DOLL FELFEDEZETTJEI
PINTÉR ATTILA VISSZATÉRT AZ ÜLLŐI ÚTRA
DOLL ILYET MÉG NEM LÁTOTT

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK

 

VÁLOGATOTT HELYZETKÉP

Az NB I most háromhetes szünetet tart. A magyar válogatott itthon játszó tagjai mától Telkiben edzőtáboroznak, a táborba meghívott keretben több olyan játékos is szerepel, akik még nem játszottak a nemzeti csapatban, de most esélyt kaphatnak, hogy a Feröer elleni vb-selejtezős keretbe is bekerüljenek.

Más kérdés, hogy nem biztos, hogy mindenki élni tud ezzel a lehetőséggel, mert például Botka Endre és klubtársa, a góllövőlistát a fehérvári Feczesin Róberttel holtversenyben, öt góllal vezető Eppel Márton is sérüléssel bajlódik. Mint az MLSZ hétfő délutáni beszámolójából kiderült, előbbi ott lehet Telkiben, utóbbinak sérülése azonban miatt ki kell hagyni a válogatott összetartást – Gera Zoltánhoz és Baki Ákoshoz hasonlóan.

A válogatott keretből kimondottan jó „őszt” produkál eddig a tavaszi mellőzöttség után a Videotonban ismét alapembernek számító Lang Ádám, aki korábban 78 NB I-es meccsén egy gólt szerzett, míg a DVSC ellen kétszer is a kapuba talált.

A Vasas jó szereplésében szerepet játszó Korcsmár Zsolt, Hangya Szilveszter védőkettős ugyanúgy tagja a keretnek, mint a Hangyához hasonlóan a válogatottban még nem szereplő Bognár István, aki két meccsen három góllal kezdte a szezont, de azóta csapatával együtt az ő teljesítménye is visszaesett.

Storck újabb ferencvárosi nagy dobása Nagy Ádám után Nagy Dominik lehet, aki egy kivétellel minden meccsen kezdett a Fradiban az új idényben, volt két gólpassza, a Mezőkövesd ellen pedig pontot érő gólja. Ha tartja jó formáját, a válogatottban is lehetőséget kaphat.

Nagy Dominik mellett egy másik középpályás, Csiki Norbert lehetne Bernd Storck meglepetésembere. A gyirmóti esetében már az is meglepetésnek mondható, hogy szerepel a neve a kapitány keretében, hiszen egyelőre ő sem tudott sokat lendíteni az NB I-ben még nyeretlen csapata szekerén, négy mérkőzésen eddig egy gólpassz fűződött a nevéhez.

A VÁLOGATOTT EDZŐTÁBORÁBA MEGHÍVOTT KERET NÉVSORA

Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Kovácsik Ádám (Videoton)
Nagy Gergely (Vasas)*
Védők
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (Debreceni VSC)
Lang Ádám (Videoton)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)*
Középpályások
Bognár István (Diósgyőri VTK)
Csiki Norbert (Gyirmót FC)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Kovács István (Videoton FC)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)
Támadó
Böde Dániel (Ferencváros)
*Utólag kerültek a keretbe. Gera Zoltán, Eppel Márton és Baki Ákos sérülés miatt kikerült a keretből.

A HÉT MEGLEPETÉSE

A hét meglepetését az újonc Mezőkövesd szolgáltatta azzal, hogy pontot szerzett a bajnoki címvédő Ferencváros otthonában. A Fradival először fordult elő a Groupama Aréna 2014-es megnyitása óta, hogy két egymást követő hazai bajnokin csak egy pontot szerez (az 5. fordulóban kikapott a Vasastól). Ilyen otthoni győzelem nélküliségre legutóbb a 2013–2014-es idényben volt példa.

A Mezőkövesd vezetőedzője, Pintér Attila 2014 szeptember 7. után tért vissza a Groupama Arénába, akkor az Észak-Írország elleni 2–1-es vereség alkalmával a magyar válogatottat irányította szövetségi kapitányként. Hasonlóság a vasárnapi bajnokihoz képest, hogy a hazai közönség akkor is fütyült, ám az akkori meccsel ellentétben ezúttal Pintér és csapata elégedett lehetett a 2–2-es végeredménnyel, a fütty nem nekik szólt. (Az iksz egyébként úgy alakult ki, hogy a hazai csapat vezetett, de a vendégek fordítottak – akárcsak a válogatott meccsen az északírek, csak ezúttal a hazaiak szereztek még egy gólt.)

Az is a hét meglepetéséhez tartozik, hogy a Mezőkövesd ellen már csak 5242-en voltak kíváncsiak a bajnokcsapatra, ez ebben a szezonban negatív rekord a Groupama Arénában, de az előző idényben is csak kétszer voltak ennél kevesebben.

A szerdán a Gyirmót ellen győztes gólt szerző, a válogatott keretbe is meghívót kapó Böde Dániel a Mezőkövesd ellen nem talált be, csapata nem is győzött. Az NB I-ben Böde három meccsen négy gólt jegyzett ebben a szezonban, amikor betalált, csapata mindig nyert, miközben az FTC csak egyszer győzött Böde-gól nélkül, viszont a három pontvesztése alkalmával a csatár sem volt eredményes.

DOLL NYILATKOZATAI

Érdekesség, hogy a mindkét meccsen temérdek helyzetet elpuskázó Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll nagyon hasonlóan nyilatkozott a Mezőkövesd elleni iksz után, mint a Vasas elleni vereséget követően – ő ilyet még nem látott (főleg kétszer egymás után).

„Ilyen mérkőzést még nem éltem át. Négy-öt gólt kellett volna szereznünk, ehhez képest a végén elvesztettük a meccset. Nem találok szavakat! Gólokat kellett volna szereznünk” – fogalmazott Doll a Vasas meccs lefújását követően.

„Sok mérkőzést megéltem már a kispadon, de új számomra, hogy a csapatom így veszítsen pontokat. Aki ennyi helyzetet kihagy, nem is érdemli meg a győzelmet” – mondta a Mezőkövesd elleni meccs után.

TOVÁBBI LEGEK, ÉRDEKESSÉGEK

A legjobban őrzött „tábor” címét a Gyirmót FC Győr szurkolóinak ajánljuk, a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésük ugyanis alkalmával minden egyes szurkolójukra jutott egy biztonsági őr. A négy vendégdrukkerre négy „szekus”.

A FORDULÓK VÁLOGATOTTJAI
A 6. forduló válogatottja a Nemzeti Sportnál: Rados (Diósgyőr) – Poór (MTK), Vass Á. (MTK), Báló (Paks) – Bertus (Paks), Gera Z. (Ferencváros), Berecz (Vasas), Bartha (Paks), Hangya (Vasas) – Torghelle (MTK), Remili (Vasas)
A 6. forduló válogatottja az InStat-indexek alapján: Hegedűs L. (MTK, 279-es index) – Poór (MTK, 274), S. Wils (Haladás, 293), Leandro (FTC, 269), Ramírez (FTC, 279) – Trinks (FTC, 270), Varga J. (DVSC, 258), Kanta J. (MTK, 280) – Varga R. (FTC, 290), Torghelle (MTK, 289), Bartha (Paks, 286)
A 7. forduló válogatottja a Nemzeti Sportnál: Tujvel (Mezőkövesd) – Ikenne-King (Bp. Honvéd), Hudák D. (Mezőkövesd), Lang (Videoton) – Lazovics (Videoton), Dausvili (Diósgyőr), Iszlai (Haladás), Bacelic-Grgic (Mezőkövesd) – Feczesin (Videoton), Williams (Haladás), Géresi (Videoton)
A 7.forduló InStat-válogatottjával kedden jelentkezünk.

Az egy hét alatt lejátszott két fordulóban tovább folytatódott a Gyirmót negatív sorozata. Az újonc ebben az idényben továbbra is nyeretlen, és most már a mezőnyben egyedüli csapatként áll győzelem nélkül hét fordulót követően. Sebők Zsolték csak annak örülhetnek, hogy a Fradi elleni, sorozatban negyedik vereség után Kispestről legalább ponttal távoztak, de ez sovány vigasz amellett, hogy sereghajtók a tabellán. A DVTK-nak is van régóta húzódó rossz szériája, a legutóbbi 11 bajnokiján mindig gólt kapott, viszont négy vereség után először szerzett pontot a Vasas elleni találkozón.

Az MTK negatív sorozata ellenben megszakadt. A kék-fehérek a 6. fordulóban Torghelle Sándor góljával megverték a Videotont, ami azt jelentette, hogy négy hónap, illetve kilenc bajnoki után győztek újra, míg a hatmeccses eltiltás után visszatérő Torghelle április 16. után talált be ismét – azóta bajnokin a múlt szerdai volt a 2. gólja az MTK-nak. Szerdán a Paks hazai nyeretlenségi szériája is megszakadt, a tolnaiak április 2. után győztek ismét, ezúttal a DVTK-t fölülmúlva.

A hét csapata a Haladás, amely a mezőnyben egyedüliként mind a két meccsét megnyerte, sorozatban pedig már négy győzelmet számlál, hat találkozó óta pedig veretlen. A hét „beugrója” pedig a vasiak kapusa, Rózsa Dániel, aki több mint egy év szünet után, Király Gábor sérülése miatt kezdett újra a Haladásban, és a DVSC ellen nem kapott gólt, míg a Paks csak 11-esből tudta bevenni a kapuját. Rózsa amúgy a Debrecen ellen játszotta 200. NB I-es mérkőzését.

A hét góljai – Vasas-bombák. A Vasas a 6. és a 7. fordulót követően is őrzi első helyét a tabellán. Az angyalföldiek a legutóbbi három NB I-es meccsükből kettőt megnyertek, és összesen hét pontot szereztek. Köszönhetően például a Honvéd ellen jó 30 méterről betaláló Berecz Zsombor és a DVTK ellen egyenlítő Ádám Martin bombagóljának.

A hét vesztese a DVSC új vezetőedzője, Leonel Pontes, aki az 5. forduló előtt vette át a Loki irányítását, azóta Varga Józsefék egy pontot szereztek, a legutóbbi két meccsüket elveszítették úgy, hogy hat gólt kaptak, és csak egyet szereztek. Így a három eddig irányító edzőből továbbra is Herczeg András az egyetlen, aki meccset tudott nyerni a Lokival, ő kettőt is (igaz, a két újonc ellen), ráadásul 5–0-s gólkülönbséggel.

NB I, 2016–2017, 7. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., VASÁRNAP
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
Ferencváros–Mezőkövesd 2–2
Budapest, Groupama Aréna5242
Újpest–MTK 0–0
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion3300*
Honvéd–Gyirmót FC Győr 0–0Budapest, Bozsik József Stadion1180
Haladás–Paks 3–1Sopron, Városi Stadion1375
DVTK–Vasas 1–1
Miskolc, DVTK-stadion
2873
Videoton–DVSC 5–1 Felcsút, Pancho Aréna1423
*Becsült adat
NB I, 2016–2017, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 16., KEDD
HELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
MTK–Videoton 1–0 Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion 704
AUGUSZTUS 17., SZERDA
DVSC–Haladás 0–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion 2367
Mezőkövesd–Újpest 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion 2452
Gyirmót FC Győr–Ferencváros 0–1
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion 4200*
Vasas–Honvéd 2–0 Budapest, Illovszky Rudolf Stadion 4375
Paks–DVTK 2–1
Paks, Paksi Stadion

1267

*Becsült adat
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 7 5 1 1 11–5 +6 16
2. Ferencvárosi TC 7 4 2 1 14–7 +7 14
3. Szombathelyi Haladás 7 4 2 1 12–7 +5 14
4. Újpest FC 7 4 1 2 8–5 +3 13
5. Budapest Honvéd 7 3 2 2 9–5 +4 11
6. Videoton FC 7 3 1 3 14–7 +7 10
7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9–11 –2 8
8. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 9–17 –8 7
9. MTK Budapest 7 1 3 3 2–5 –3 6
10. Paksi FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
10. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
12. Gyirmót FC Győr 7 3 4 3–14 –11 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik