Sportrádió: Végh Gábor az első ötbe várja a ZTE-t

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 18:05
null
Végh Gábor (Fotó: Meder István)
Új vezetőedzővel, Ricardo Monizzal és számos fiatallal vág neki a labdarúgó NB I 2022–23-as küzdelmeinek az előző kiírásban nyolcadik helyen végző Zalaegerszegi TE, melynek elnöke, Végh Gábor az olasz AC Milan elleni felkészülési mérkőzésről, a brandépítésről és a következő idény céljairól is beszélt a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

Végh Gábor kifejtette, négyéves hagyomány az egyesületnél, hogy az utolsó hazai felkészülési mérkőzésen bemutatják az új játékosokat, (ha van) az új edzőt és az új mezt, s erre az eseményre már az elmúlt években is igyekeztek minél nívósabb ellenfeleket keresni.

Az olasz bajnok AC Milannal egy európai ügynökségen keresztül kerültek kapcsolatba, s a piros-feketék kezdettől pozitívan álltak a felkéréshez, de előtte a reptértől a pályáig mindent alaposan feltérképeztek.

A ZTE FC elnöke kérdésre elmondta azt is, hogy a Milan teljes keretével érkezik a mérkőzésre, s ezt szerződésben is rögzítették, de Végh Gábor hozzátette, az olasz bajnok számára is hasznos lesz a kilencven perc, így a Milan érdeke is, hogy teljes csapattal álljon ki.

Érdeklődésből pedig nincs hiány, hiszen mindössze két és fél nap alatt az összes jegy elfogyott, ráadásul a klubelnök úgy véli, még a dupláját is eladhatták volna a július 23-i ZTE-Fiesztára, ahol a klub utánpótlása, valamint NB III-as és női együttese is pályára lép.

„Az egész ZTE-család ünnepének szánjuk ezt a napot” – húzta alá Végh Gábor, aki arról is beszélt, hogy a mérkőzés a ZTE brandépítésének része, hogy minél fiatalabb korban kicsalogassák a szurkolókat a nézőtérre.

Az NB I következő idénye kapcsán Végh Gábor hangsúlyozta, hogy jelenleg is fiatal a keretük, de azon vannak, hogy ezentúl is minél több tehetséget beépítsenek, s bízik benne, hogy a meglévő zalaegerszegi futball-láz tovább erősödik, ennek köszönhetően pedig megduplázódik a nézőszám a következő idényben.

A klubelnök a nemrég kinevezett vezetőedzőről, Ricardo Monizról is beszélt, aki korábban – jelenlegi asszisztens edzőjéhez, Julian Jennerhez hasonlóan – a Ferencvárosnál is dolgozott.

„Ricardo Monizt azért szerződtettük, hogy egy más szemléletet, munkamorált hozzon a klubba és ezt maximálisan beváltotta, hiszen egy teljesen más stílust képvisel. Nagyon bátran nyúl a fiatalokhoz, nem fél tőlük, határozott elképzelései vannak az ő képzésükről, úgyhogy teljesen beleillik a mi filozófiánkba” – mondta Végh Gábor, megjegyezve, Moniz célja, hogy az idény végén minden játékos tíz százalékot fejlődjön, de hozzátette azt is, hogy a holland szakember érkezésében döntő szerepet játszott az új sportigazgató, Dragóner Attila, aki a fővárosi zöld-fehérek utánpótlás-vezetője volt, amikor Moniz irányította az FTC-t.

Moniz kinevezése kapcsán Végh ismertette, nagy hatást tett rá a hollandról alkotott első benyomása, ugyanis az első megbeszélésre nagyon felkészülten érkezett, s minden játékosról volt egy dossziéja a holland szakembernek.

Végh Gábor a fiatalok szerepeltetése kapcsán kitért rá, volt olyan felkészülési mérkőzés, ahol 21 év volt a csapat átlagéletkora, s bár elsődlegesen magyar játékosokban gondolkodnak, nem zárják ki teljesen a légiósokat. Példaként hozta fel MeshackUbochiomát, akit korábban fiókcsapatuknál, a szlovéniai Nafta Lendavánál építettek fel, s már tudják azt is, kivel pótolják a nigériai támadót, ha esetleg távozna. Ugyanakkor a zalaegerszegi klub elnöke nem félti a fiatalokat, épp ezért merész célokat tűzött ki a csapat elé.

„Hiába fiatal a csapat, mi az első ötben szeretnénk lenni. Szintet akarunk lépni, nem a kiesésről akarunk beszélni, hanem arról, hogy az első ötben végeznénk. Ebbe bármi belefér, akár a dobogó is” – fejtette ki várakozásait Végh Gábor.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik