Sportrádió: Kimagaslik a bajnokságból a Ferencváros – Kondás

Vágólapra másolva!
2023.01.24. 18:43
null
Kondás Elemére (balra) és Nagy Miklós Szegő Tibor két oldalán (Fotó: Sportrádió)
Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója és Kondás Elemér, az angyalföldiek vezetőedzője volt a Sportrádióban a Hazafutás című műsorban Szegő Tibor vendége. A Vasas szombaton a Ferencváros otthonában játssza első idei bajnokiját, erről, a felkészülésről, a sérültekről és a játékoskeretről is szó esett a beszélgetés során.

 

„Nagyon hosszú volt a szünet, úgyhogy az első feladatunk az volt, hogy megtervezzük a felkészülés ütemtervét. Végig nem edzhettük az elmúlt időszakot, és túl sok szabadságot sem akartunk adni a játékosoknak. Végül ez úgy épült fel, hogy az őszi szezon vége után rövid szünetet kaptak a fiúk, majd három hétig edzettünk, amikor elsősorban az alapozás jellegű részét végeztük a munkának. Az ünnepekre elengedtük a játékosokat, de ekkor már házi feladatot kaptak, majd jött az edzőtábor egy rövid előzetes itthon végzett rákészülést követően” – részletezte Nagy Miklós a csapat elmúlt időszakát.

Kondás Elemér a sérültekről beszélt bővebben, az angyalföldieknél ugyanis rengeteg játékos a maródi.

„A sérülések sohasem jönnek jókor. Vida Máté korábban kiesett, Silye Erik már az utolsó mérkőzésen is sérüléssel bajlódott, aztán az nem jött helyre, meg előjött neki egy másik sérülése is. Pátkai Máté nagyon jó felkészülésen van túl, de az utolsó meccsen elszakadt a keresztszalagja, Litauszki sérülése nem olyan vészes, remélem, hamar visszatér. Ketten rehabilitációs munkát végeztek, Feczesin Róbert és Holender Filip az edzőtáborban kapott néhány játékpercet, próbáltuk őket felépíteni” – adott helyzetjelentést a Kondás.

A Sportrádió stúdiójában tett látogatás után Kondás és Nagy rögtön indultak Zalaegerszegre ellenfélnézőbe, hiszen szombaton a Ferencváros ellen kezdik meg a tavaszi szezont.

„A Ferencváros más helyzetben van, mint az élvonalbeli csapatok zöme, mert több fronton kellett helytállnia az ősszel. Ezért talán másként is nézett ki a felkészülése, szóval elképzelhető, hogy nem azt a Fradit látjuk majd este, mint a többi mérkőzéseken később” – mondta Nagy Miklós, akihez csatlakozott Kondás Elemér is.

„Olyan a Ferencváros kerete, olyan minőségű játékosai vannak, akik közül bárki el tud dönteni egy-egy mérkőzést, még akkor is, ha döcög kicsit a játékuk. Egy felkészülési időszak utáni első meccsen pedig még bőven előfordulhat, hogy döcögősebb a játék – főleg annak fényében, hogy húzós őszön vannak túl. Ettől függetlenül, egyértelműen kimagaslik ebből a bajnokságból a Ferencváros” – mondta Kondás, és kitért arra is, csapatát képesnek érzi a bennmaradás kiharcolására.

„Mentálisan erősödött a csapat, jobban összetartó. A kiesett sérülteket sajnáljuk, de annak örülök, hogy a keret nagy része végig tudta dolgozni a felkészülést. Úgy érzem, erővel rendben leszünk, sok játékelemet gyakoroltunk, ami fontos lehet számunkra, az lesz a kérdés, hogy ebből mit látunk vissza bajnoki mérkőzéseken. Amióta tizenkét csapatos a bajnokság, azóta három-négy csapat játszik a dobogóért, a többi a kiesés elkerüléséért. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtani, s akkor megvan az esélyünk a bennmaradásra” – vélekedett a vezetőedző.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik