Hornyák Zsolték nehéz ellenféllel kerültek szembe az Ekl-ben (Fotó: Török Attila)

 

„Az az álmom, hogy visszahozzuk az összes magas szinten futballozó Puskás akadémistát. Ha egyszer ez reális lenne és sikerülne, akkor ő velük harcolni lehetne a bajnoki címért. Ez még csak egy álom, de a saját nevelésű játékosokkal még nagyobb célokért küzdhetnénk” – árulta el Hornyák Zsolt, hozzátéve, a realitások talaján maradva nem Sallai Rolandra gondol, hanem Zsótér Donátra, Kleinheisler Lászlóra és Gyurcsó Ádámra, akiket az elmúlt időszakban próbáltak is már megszerezni.

A Puskás Akadémia vezetőedzője azt is elmondta, nem lehetett reális célkitűzés az, hogy 16 éves gyerekekkel kiejtsék a Vitória Guimaraest az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

„A Ferencvárosnak és a Fehérvárnak is óriási problémái lettek volna egy ilyen csapat ellen. Ha egyébként hoztunk volna még öt tapasztalt játékost, akkor hol lettek volna a fiatalok?” – elmélkedett Hornyák, aki szerint ki lehet tűzni célul a csoportkörbe jutást, de akkor el kell felejteni a fiatalok nevelését.

„Egyszer úgy volt, hogy elmegyek, ám a vezetőség kérésére végül maradtam” – válaszolta arra a kérdésre, hogy az elmúlt években megfordult-e a fejében a távozás. Elárulta, hogy egy Paks elleni 1–6 után szeretett volna lemondani, mert úgy érezte, pár játékosa szabotálja a munkáját.

Sportrádió · 220810 HAZAFUTÁS HORNYÁK ZSOLT