Sportrádió: az NB I-ben is lehetnek tízperces ráadások

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 18:27
null
Szabó Zsolt szerint az NB I-ben is lehetnének akár tízperces hosszabbítások (Fotó: Szabó Miklós)
A Sportrádió interjút készített Szabó Zsolt korábbi labdarúgó-játékvezetővel a katari vb-n tapasztalható, korábban nem megszokott mértékű hosszabbításokról. Szabó szerint a vb trendjét az európai kupák, majd nemzeti bajnokságok is követik majd. Hozzátette, a magyar bajnokságnak is jó lenne igazodnia ehhez, és ez Ferencvárosnak is hasznos lenne a El-szereplés miatt.

„A világbajnokságon a csoportmeccsek alatt mérkőzésenként átlag tíz percet hosszabbítottak – kezdte elemzését Szabó Zsolt. – Mondhatjuk rá, hogy hú de sok, ehhez nem szoktunk hozzá, de a négy évvel ezelőtti vb-n is átlag hat és fél perccet adtak hozzá a játékidőhöz. Azért ez nem annyira drasztikus, pláne, ha hozzávesszük, hogy Oroszországban meccsenként a két csapat összesen hatot cserélhetett, míg most Katarban már tízet. Megnőtt a játékmegszakítások ideje. A szurkoló azért megy ki a stadionba, hogy futballt lásson, és nem azért hogy hat-hét percig azt nézze, hogy a játékos hogyan fényezi a labdát bedobásnál. Hasonló a helyzet a kirúgásoknál is, amikor a kapus igazgatja a labdát. A játékvezetők egyértelmű instrukciót kaptak, hogy ezeket az elfecsérelt időket szigorúan be kell számítani.”

„Egészen biztos vagyok benne, hogy hasonlóan hosszú ráadások lesznek a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is. Biztos vagyok abban is, hogy a katari világbajnokság tapasztalatait átültetik az európai mérkőzésekre is, és úgy vélem, ezután a nemzeti bajnokságoknak is követniük kell a trendet.”

„Azért is kell igazodnia ehhez a magyar bajnokságnak is, mert a Ferencváros érdekelt tavasszal az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Így felkészülhetnek rá, hogy nemcsak négy-öt percet hosszabbítanak egy meccsen, hanem adott esetben nyolc-kilenc-tíz perc ráadás is lesz, és bizony bírni kell a gyűrődést.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik