Seydi jogvitában áll a DVTK-val - az MLSZ előtt az ügy

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.12.11. 16:22
null
L'Imam Seydi a télen továbbállhat Diósgyőrből (Fotó: NS-archív)
Amióta a múlt héten beszámoltunk arról, hogy L'Imam Seydi távozna a DVTK-tól, több ellentmondásos hír jelent meg a csatárral kapcsolatban, ráadásul közben azt is megtudtuk, hogy a futballista jogvitában áll klubjával, az ügyet a Magyar Labdarúgó-szövetség is vizsgálja. 

A francia-szenegáli L'Imam Seydi 2011 nyarán szerződött Diósgyőrbe. Kezdetben úgy tűnt, hosszú távon meghatározó tagjává válhat a DVTK-nak, most azonban már az a kérdés, mikor fog távozni. A csatár az NB I-ben 39 meccsen tíz gólt szerzett, de ebben a szezonban már kevesebb lehetőséget kapott, az utolsó öt fordulóban egyáltalán nem játszott. Múlt hét szerdán pedig a labdarúgó ügyeit képviselő szlovák Sport Media Group részéről Norbert Belan nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak arról, hogy a játékos máshol képzeli el a folytatást.

A hlsz.hu adatbázisában ezt követően – egy ideig – már az szerepelt, hogy a csatárnak lejárt a szerződése a DVTK-nál. Azóta azonban megtudtuk, nyárig ugyan még van megállapodása a klubnál – ami ráadásul még egyéves opciót is tartalmaz –, de sorsa erősen kérdéses, már csak azért is, mert jogvitában áll klubjával.

Ez utóbbi értesülésünket a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) jogi igazgatója, Borbély Zoltán is megerősítette.

„A játékos és a klub valóban szerződéses jogvitában áll egymással. Az ilyen ügyekben alapesetben a bíróság szokott dönteni. A konkrét ügyben mind a két fél korrekten jelezte az MLSZ felé a kialakult helyzetet, ezt követően a versenybizottság megvizsgálja, vannak-e versenyjogi vetületei a történetnek, van-e a szövetségnek teendője” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Borbély.

Úgy tudjuk, a vitás kérdés anyagi természetű, de a részletekről a felek eddig nem beszéltek. A DVTK-tól Dudás Hunor megkeresésünkre elmondta, amíg nem zárul le az ügy, addig nem kívánják kommentálni. A Sport Media Group részéről Norbert Belan annyit jegyzett meg, hogy az MLSZ állásfoglalására várnak.

„Addig nem szeretnénk reagálni az ügyben, amíg az MLSZ nem foglal állást. Úgy tudjuk, ez december tizenhetedikéig megtörténhet. Ugyanakkor, ha nem sikerül megfelelően lezárni a kérdést, akkor újabb fórumhoz, a nemzetközi szövetséghez is fordulhatunk. Azt gondolom, mi mindenben betartottuk a szerződést és a szabályokat, de eddig nem sikerült tisztázni a vitás kérdéseket a klubbal. A kialakult helyzetben mindkét fél számára a szerződés felbontása lenne a legjobb megoldás” – fogalmazott Norbert Belan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik